Harc a bentmaradásért, nagyot léphet a Fradi - ELŐZETESEK

Keresztbe tesz-e Böde a listavezetőnek?

Forrás: paksifc.hu

A szerdai játéknapra is 3 meccs jutott a 28. fordulóban, amely a DVTK és a ZTE összecsapásával kezdődik. Ezt követei a Puskás Akadémia és a Kaposvár meccse, majd a Ferencváros paksi vendégszereplése zárja a sort.

DVTK-ZTE

A DVTK az előző fordulóban nem tudta kihasználni azt, hogy a Mezőkövesd kikapott, mert szintúgy vereséget szenvedett a csapat, a Ferencváros vendégeként. Azonban most újra lehetősége nyílik a Diósgyőrnek arra, hogy megközelítse a dobogó legalsó fokát, hiszen a Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott a Kisvárda ellen, így a piros-fehér csapat egy esetleges győzelemmel, 3 pontra csökkentheti a különbséget a tabellán a borsodi riválissal szemben. Nem vár azonban egyszerű feladat Feczkó Tamás csapatára, hiszen a ZTE kiváló formában van. A vezetőedző meg is jegyezte, hogy ez már nem kiesési rangadó, mint a futballtavasz elején, a formája alapján mind a két csapat az élmezőnybe tartozik.

Így nyilatkozott a DVTK trénere a meccs előtt:

,,Bízom benne, hogy a jövőben lesz lehetőségünk hozzászokni a 21 órás kezdéshez. Mivel szerdán újabb találkozó vár ránk, már vasárnap éjszaka, közvetlenül a mérkőzés után elkezdtük a regenerációt egy budapesti konditeremben annak érdekében, hogy szerdán frissek legyünk. A felkészülési időszakban több felállási formát és taktikai variációt is gyakoroltunk, hogy ha eljön az ideje, akkor csak be kelljen illeszteni a játékosokat a posztokra. Tíz nap alatt négy mérkőzést játszunk, ezért ebben az időszakban a labdarúgók frissen tartása a legfontosabb feladat. Minden posztra két azonos képességű játékos alkotja a DVTK keretét.  Főleg ebben az időszakban nem a játékpercek számítanak, hanem az, hogy mindenki maximálisan éljen azzal az idővel, ami számára jut. Azt várom mindenkitől, hogy tegyen hozzá a csapat teljesítményéhez, mert nem az egyéni érdek az első, hanem az, hogy a DVTK minél több mérkőzést nyerjen. A ZTE nagyon stílusos és jó focit játszik, a téli átigazolási időszakban sikerült megerősíteni a csapatot. Jó formában érkeznek, a legutóbbi öt mérkőzés alapján a legjobb eredménysorral ők rendelkeznek. Gólerős játékuk annak köszönhető, hogy Radó András és Bobál Gergely mellett mások is képesek betalálni az ellenfél hálójába. Figyelnünk kell, hogy a bennmaradásért küzdő kék-fehérek nehogy meglepjenek minket. A futballtavaszt kiesési rangadóval kezdtük Zalaegerszegen. Hiába vezettek a hazaiak, esélyük sem volt a győzelemre, az  egyik legjobb mérkőzésünket játszottuk. Most szerdán pedig jelző nélküli rangadó vár ránk, mert a két csapat pillanatnyi formája egyaránt az élmezőnybe tartozik. A csapat nevében is mondom, hogy nagyon hálásak vagyunk szurkolóinknak az Üllői úton teremtett hazai pályáért, fantasztikus volt, hogy a kivonuláskor csak a mieinket hallottuk a lelátóról. Hazai pályán pedig már a létszámból fakadóan is csak erősebb lehet a nézőtérről érkező támogatás, ami átsegít minket a holtpontokon. A ZTE jó csapat, nehéz mérkőzésre készülünk, ezért minden biztató szóra szükségünk lesz, mert hazai pályán nem lehet más célunk, mint győzni, és a közönségünkkel közösen ünnepelni a találkozó után."

A ZTE valóban kiváló formában van, az előző fordulóban már legyőzött egy dobogóra hajtó csapatot, a Puskás Akadémiát. Immáron 5 meccse veretlen a csapat a bajnokságban, ha tudja tudja tartani a formáját a csapat, akkor minden bizonnyal jövőre is az NB I-ben szerepelhet. Márton Gábor, a zalaiak trénere nem számít könnyű meccsre, de mindent meg fog tenni az együttes, hogy folytatódjon a jó sorozata.

Ezt mondta el a ZTE mestere a mérkőzést megelőzően:

,,Minden meccsre azzal a várakozással tekintünk, hogy megszerezzük a győzelmet, ez a célunk szerdán, a DVTK ellen is. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű, hiszen egy remek játékerőt képviselő, Feczkó Tamás által jól összerakott, az utolsó bajnokiját leszámítva jó formában lévő Diósgyőrhöz érkezünk. Szerencsére függetlenül attól, hogy éppen milyen összeállításban lépünk pályára, mi is jó passzban vagyunk, holnap pedig mindent meg fogunk tenni azért, hogy a jó sorozatunk folytatódjon."

PUSKÁS AKADÉMIA-KAPOSVÁR

A felcsútiak helyzete nagyon hasonlít a diósgyőriekére, hiszen ők sem tudták kihasználni a kövesdiek botlását, így nem tudtak közelebb kerülni hozzájuk a tabellán. Az előző fordulóban a remek formában lévő ZTE ellenében maradt alul a Puskás Akadémia, ám most jó lehetősége van arra, hogy megszerezze a 3 pontot, a már kiesett Kaposvár ellen. A ZTE elleni vereség után Hornyák Zsolt elbeszélgetett a csapatával és ki szeretnék javítani az előző forduló eredményét.

A felcsútiak edzője így nyilatkozott a meccs előtt:

,,Megmondom őszintén, volt egy erős beszéd, amit muszáj volt megtartanom, mert határozottabban kellett hozzászólni a csapathoz és a teljesítményhez. Nem sok időnk volt felkészülni a következő fontos mérkőzésre. Komolyan készülünk, az a legfontosabb, hogy a csapat a Kaposvár ellen készen álljon. Szerintem ki tudjuk javítani a Zalaegerszeg elleni eredményt. A második félidő nem tetszett, főleg az, hogy nem tudtunk gólt szerezni. Remélem, hogy most más lesz az eredmény és a jó helyzeteink után gólt is tudunk szerezni. Úgy készültünk, hogy mind a húsz játékost be tudjuk vetni, akár hogy taktikát vagy stílust tudjunk változtatni, így készültünk erre az utolsó nyolc mérkőzésre. Azt, hogy kényszerítettek lennének ezek a cserék, nem mondanám, inkább stílusban szeretnék változtatni. Lesz pár játékos, aki nem lesz a kezdőben, de számolok velük a meccsen. Fontos, hogy győzzük. Számomra nincs különbség az ellenfelek között, mindenki ellen arra készülünk, hogy megszerezzük a három pontot."

A Kaposvár már biztos kieső, azonban a tisztes helytállás elvárható a csapattól. Ezt bizonyították is a DVSC ellen elért döntetlennel, még mindig motivált a csapat. Waltner Róbert szót is ejtett erről, hogy jelenleg a legfontosabb az, hogy olyan teljesítményt tudjanak letenni az asztalra, ami után tükörbe tudnak nézni.

Ezt mondta el a kaposváriak mestere a találkozó előtt:

,,Eddig sem azt volt a motiváció, hogy maradjunk bent az NB I-ben.Ha reálisan nézzük, akkor kevés esélyünk volt arra, hogy megnyerjük mind a nyolc hátralévő meccsünket, főleg abból kiindulva, hogy eddig mennyit nyertünk. A motiváció az, hogy olyan teljesítményt tegyünk le az asztalra, hogy tükörbe tudjunk nézni, a szurkolóink és a szeretteink büszkék legyenek ránk. Reméljük, az, hogy ezért mindent megteszünk majd eredménnyel párosul. Ha pedig kikapunk, akkor azt úgy tegyük, hogy csúszunk-mászunk a pályán és az utolsó leheletünkig küzdjünk. Így ki lehet kapni, de úgy nem, mint ahogy a ZTE ellen tettük. A játékosok megfogadták, amit kértem tőlük. Az volt az utolsó két mondatom hozzájuk a taktikai eligazítás után, hogy mindenki százhúsz százalékot nyújtson és csapatként küzdjenek. Ezt megtették, hiszen a cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe. A legutóbbi négy fordulóban sok gólos vereségeket szenvedtünk, ennek tudjuk az okát, hiszen több minden megzavarta a játékosokat. Ennek az lett a vége, hogy csúfos vereséget szenvedtünk a ZTE ellen, pedig a felkészülés alatt ennek nem volt előjele, de történtek olyan dolgok, amelyek megbolygatták a fejeket. A Debrecen ellen már bizonyították a játékosok, hogy rendben vannak a fejek. Remélem, hogy a hátralévő fordulókban hasonlóan motiváltak lesznek."

PAKS-FERENCVÁROS

Jelenleg egy ponttal van a vonal felett a Paks, pontokra van szüksége a csapatnak. 4 meccse nem kapott ki Osztermájer alakulata, legutóbb a jelenlegi harmadik helyezett Mezőkövesdet tudta legyőzni. Nagyon nehéz feladat vár Windeckerékre, aki elmondása szerint az önbizalmukkal nem lesz probléma a meccsen.

A középpályás így nyilatkozott a meccset megelőzően:

„Kifejezetten jól sikerült az első két találkozónk, így nagy önbizalommal várhatjuk a Fradi elleni meccsünket. zervezett védekezésünket - mely’ az újrakezdés óta még nem kapott gólt - jó lenne megtartani most szerdára is. Elöl megvannak a klasszisaink, akik el tudják dönteni a mérkőzéseket, tehát akár egy egyéni villanás vagy egy pontrúgás is fontos lehet számunkra. Semmiképpen sem feltartott kézzel lépünk majd pályára, sőt, mindent megteszünk majd azért, hogy végül bravúrt hozzunk. A mérkőzésünk előtt a többiek eredményeivel, ahogy a múlt héten, most sem foglalkozunk. Csak magunkra összpontosítunk, sok van még hátra, mi pedig meccsről meccsre koncentrálunk. Sokat számítana ugyanakkor, ha a három dobogóssal játszott találkozóink alkalmával minél több figyelemreméltó eredményt érnénk el, így most is arra készülünk.”

A Ferencvárosnak újabb lehetősége nyílt a Vidi tegnapi döntetlenjével arra, hogy növelje az előnyét az élen. Jelenleg egy meccsel kevesebbet játszva, 8 pont a csapat előnye, egyre közelebb van az újabb bajnoki címhez. Rebrov hasonló hozzáállást vár el a csapatától a Paks ellen, mint a DVTK elleni meccsen, valamint a tréner szerint Böde Dániel extra motivációval lép majd pályára.

Az ukrán tréner ezt mondta el a meccs előtt:

,,Büszke voltam a fiúkra a legutóbbi, DVTK elleni mérkőzés után, mivel úgy éreztem, hogy mindenki a maximumot nyújtotta. Hasonló hozzáállást várok el szerdán, Pakson is. A Paks az előző két mérkőzésén jó eredményt ért el, így remekül kezdete a bajnokság utolsó szakaszát. Igyekeztünk komolyan felkészülni a következő mérkőzésünkre, hiszen a Paks ellen mindig nagyon nehéz játszani, Böde Dani személyében ráadásul lesz egy játékos, aki dupla motivációval játszik majd ellenünk. A Paks játékosai biztosan nagyon várják, hogy ellenünk is megmutathassák, mit tudnak."

OTP Bank Liga, 28. forduló:

szerda:
Diósgyőri VTK-ZTE FC 16.55
Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi FC 19.00
Paksi FC-Ferencvárosi TC 21.05

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink