Harc a bennmaradásért: Szalai tapasztalata sokat számíthat

Nagyon fontos szerepe van a kiesés elleni küzdelemben.

Forrás: mainz05.de

A pályán és azon kívül is küzd Szalai Ádám, hogy a Maint elkerülje a kiesést. Jelenleg ő csapat legtapasztaltabb játékosa, aki Bo Svensson irányítása alatt több mint egy év után került vissza kezdőbe.

,,Ha kényszer kell futnom azért, hogy bennmaradjunk, akkor meg fogom tenni" - nyilatkozta a klubhonlapnak a magyar válogatott támadó.

Szalai és edzője jól ismerik egymást, hiszen korábban csapattársak is voltak a Mainzban. A csatár szerint nagyon fontos, hogy az edző felismerje a csapatának a stílusát, amit a rövid idő alatt, amit eltöltött a gárdánál, már meg is tett. A folyamatosan küzdelem, valamint hogy midnek a maximumot nyújtja újra felfedezhető a csapaton.

Hosszú ideje nem szerzett gólt Szalai, de ezzel most nem törődik, teljesen alárendeli magát a csapat érdekeinek:

,,Jelenleg csak az számít, hogy a Mainz bennmaradjon az élvonalban. Természetesen szeretném gólokkal segíteni a csapatot. Annak ellenére, hogy sok területet megnyitok, párharcokat vívok és én vagyok a csapat első védelmi vonala, csatár vagyok. Remélem sikerül a következő hetekben néhányszor betalálnom az ellenfél kapujába. Keményen dolgozom rajta és nagyon kritikus vagyok magammal szemben."

Mondanivalóját azzal zárta a klub honlapjának, hogy most olyan szakaszban van, amikor vissza szeretne valamit adni a csapatának. Ez nem lehet más, mint hogy mindent megtesz azért, hogy a Mainz megőrizze a tagságát a Bundesligában.

Legfrissebb híreink