Hangolódjunk együtt a Magyar Kupa szerdai mérkőzéseire

Magyarország – Oenning komolyan veszi, Pintér, Horváth, Csertői, Völgyi és Rossi is továbbjutásról beszél, a Vidinek fontos a kupa, újpesti döntős-álmok. Frissül!

Forrás: vasasfc.hu

Cikkünk frissül!

 

Az esélyek alapján kötelező a továbbjutás az NB I-es csapatoknak, amelyek szerdán, a hatodik fordulóban lépnek pályára először a Magyar Kupa idei kiírásában.

 

 

12.40: Pintér Attila: A továbbjutás a cél Rakamazon.

 

 

„Vannak problémáink, hiszen vannak olyan játékosaink, akik rúgást kaptak, másoknak ilyen-olyan problémájuk van. Aki játéklehetőséghez jut, annak ki kell harcolnia a továbbjutást. Nagyon komolyan vettem mindig is a kupát, most is szeretném, ha minél tovább, akár döntőig jutnánk. Majd kiderül, milyen csapatokkal hoz össze a sors. A kupa mindig nagyon éles, nincs nb1-es vagy megyei első osztályú csapat, egy mérkőzés van, azon pedig bármi megtörténhet” – mondta Pintér Attila vezetőedző a klub honlapjának, aki egyébként csapataival eddig kétszer nyert Magyar Kupát, kétszer pedig második lett.

 

 

12.30: Horváth Ferenc szerint az Eger SE ellen csak a továbbjutás elfogadható.

 

 

„A Magyar Kupa ezen szakasza speciális abból a szempontból, hogy minden egy mérkőzésen dől el. Egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni, de természetesen csak a továbbjutást tartom elfogadhatónak. A pillanatnyilag legerősebb összeállításunkban fogunk pályára lépni. Nagyon sok adósságunk van a szurkolóink felé, ezért én elsősorban azt várom, hogy holnap elkezdünk törleszteni” – mondta Horváth Ferenc a dvtk.eu-nak. 

 

 

12.20: Michael Oenning: Nem fogjuk alábecsülni az ellenfelet

 

„A kupa egy különálló torna, így nincs szükség arra, hogy motiváljam a játékosokat. A kupában az a vonzó, hogy olyan csapatok ellen is pályára léphet egy együttes, amelyeket nem ismer. Ez persze hordoz veszélyeket is magában, de annyit mondhatok, hogy nem fogjuk alábecsülni az ellenfelet, mivel ők ilyenkor extra erőket mozgósítanak. A kupát nagyon szeretem, mivel ez a leggyorsabb út a siker eléréséhez. Nekem Magyarországon ez lesz az első kupamérkőzésem, mert amikor ez év januárjában jöttem, már nem volt versenyben a Vasas, így külön örülök ennek a lehetőségnek. Egyébként itt is mérkőzésről-mérkőzésre gondolkodunk, ahogy a bajnokságban is, vagyis nem arra koncentrálunk, hogy mit érhetünk el, hanem mindig a soros feladatra figyelünk” - mondta az mlsz.hu-nak Michael Oenning, az angyalföldiek vezetőedzője. 

 

 

12.10: Mészöly Géza elsősorban azokra számít, akik kevesebb lehetőséget kaptak a bajnokságban.

 

 

– A füzesgyarmatiak ellen elsősorban azok lépnek pályára, akik a bajnokikon kevesebb lehetőséget kaptak. A Fradi elleni edzőmeccsen például több fiatal is letette névjegyét, rájuk is számítok a kupameccsen. Természetesen a továbbjutás a célunk. A kezdőcsapatot később jelölöm ki. – mondta a Hali edzője a klub honlapjának. 

 

 

12.00: Nagy Tibor: Örülnék, ha újra kupadöntőt tudnánk játszani. 

 

 

 

 

11.40: Marco Rossi: Tovább kell jutnunk!

 

 

„Minden olyan játékosunkra, aki bevethető, számítok, közülük a lehető legerősebb összetételű gárdával lépünk pályára. A Magyar Kupa nagyon fontos a számunkra, tovább kell jutnunk!” – mondta Marco Rossi a kispesti csapat honlapjának. 

 

 

 

11.20: Csertői Aurél előzetese a Szekszárdi UFC elleni kupameccsről.

 

 

„Kötelező elvárás, hogy továbbjussunk a Magyar Kupában. Ettől persze még nem könnyű a feladat, és a játékosok maximális koncentrációjára lesz szükség, hogy sikerüljön is a cél elérése. Ami a pályára lépőket illeti, olyanok is szerephez jutnak majd, akik eddig nem, vagy csak keveset játszottak az élvonalbeli csapatban” – mondta a klub honlapjának Csertői Aurél. 

 

 

 

10.45: Henning Berg: "A Magyar Kupa is nagyon fontos számunkra“.

 

 

„A Magyar Kupa js nagyon fontos számunkra. Természetesen a lehető legtovább versenyben szeretnénk lenni, és nem titok, hogy a végén meg szeretnénk nyerni a sorozatot. Komolyan vesszük az első fordulókat is, ugyanolyan hozzáállással készülünk, mint az eddigi tétmérkőzésekre. Nagy a keretünk, minden bizonnyal lesz némi változtatás a csapatban az előző bajnokikhoz képest. Ezzel együtt is egy nagyon jó Vidi lesz a pályán, hiszen remek labdarúgók alkotják az egész keretet“ – nyilatkozta a szezon első Magyar Kupa-mérkőzése előtt a vidi.hu-nak a székesfehérvári csapat vezetőedzője, Henning Berg.

 

 

10.20: Völgyi Dániel: Nincs mese, tovább kell jutni.

 

„Nyolc évet töltöttem el Győrben, utána jöttem el, furcsa lesz ismét ott futballozni. Náluk is eléggé kicserélődött a társaság, sok rutinos, NB I-et megjárt játékosuk van. Mindenképp annak a reményében megyünk hozzájuk, hogy mi jussunk tovább. Nincs mese, aki pályára lép, annak száz százalékot kell nyújtania. Biztos vagyok benne, a hazaiak is megtesznek majd mindent a győzelem érdekében” – árulta el a védő a dvsc.hu-nak. 

 

A program

szeptember 14., szerda:

 

BKV Előre (III. osztályú)-Ferencváros 15.30

Mórahalom (III.)-Budapest Honvéd 15.30

Oroszlány (megyei I.)-MTK Budapest 15.30

Füzesgyarmat (megyei I.)-Swietelsky Haladás 15.30

Szekszárd (III.)-Paksi FC 15.30

Rakamaz (megyei I.) - Mezőkövesd-Zsóry FC 15.30

Felsőzsolca (megyei I.)-Újpest FC 15.30

Testvériség SE (BLSZ I.)-Vasas FC 15.30

Eger (megyei I.)-Diósgyőri VTK 15.30

Zalakomár (megyei I.)-Gyirmót 15.30

ETO FC Győr (III.)-Debreceni VSC 18.00

Pécsi MFC (III.)-Videoton FC 18.00

Legfrissebb híreink