Szlovákia-Magyarország: Hamsík újabb elismerése - történelmet írt

A magyar és a szlovák szövetségi kapitányt hasonlóan ismerték el.

Forrás: parameter.sk

Első Eb selejtezős ellenfelünknél, Szlovákiában is megválasztották az év sportolóit. Ahogy az elmúlt kiírásokban rendszeresen megesett, úgy most is a Napolit nem rég a kínai Talien Jifangra váltó sztár, Marek Hamsík nyerte el a legjobb labdarúgónak járó elismerést. Mindezt már nyolcadik alkalommal kapja meg, sőt, külön rekordot is felállított, ugyanis először fordult elő, hogy sorozatban hatszor ugyanazt a játékost válasszák Szlovákia legjobb labdarúgójává, emeli ki a parameter.sk.
 
A 31 éves válogatott labdarúgó összesen 350 pontot kapott a szavazásban részt vevő 33 szakértőtől. Az előző évhez hasonlóan Milan Skriniar és Stanislav Lobotka lett a második, illetve harmadik helyezett. Előbbi 36 ponttal maradt le Hamsíktól, míg a Celta Vigo labdarúgója 268 pontot kapott.
 
Nem csak ez az elismerés érte a napokban Magyarországon is megforduló Hamsíkot, hiszen ahogyan arról beszámoltunk, válogatottja kapitányi karszalagját is ő örökölte. 
 
A szavazás külön érdekessége, hogy a DAC-ot harmadik helyig vezető, jelenleg a magyar válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedő Marco Rossi a 8. helyre ért oda az edzők versenyében, így holtversenyben végzett a szlovákok kapitányával, a szintén három pontot kapó, Pavel Hapallal.
 
A legjobb 21 év alatti játékos is megmutathatja majd magát a magyarok ellen, ugyanis a Fiorentina védője, Dávid Hancko is a keret tagja, eddig négyszer lépett pályára a válogatottjában. Az Ukrajna és Csehország elleni utolsó Nemzetek Ligája meccseiket végig a pályán töltötte.

Legfrissebb híreink