Hamarosan eldől Pintér Attila sorsa, újságíróknak, szakembereknek üzent

Összességében ért el jó eredményt az MTK.

Forrás: Mezőkövesd

„Ennél boldogabb nem lehet az ember, édesanyám is most hívott, nem szokott meccsnapon, most gratulált. Köszönöm szépen, édesanyám!” - kezdte Pintér Attila az M4 Sportnak azok után, hogy a csapata péntek este kiütötte az MTK-t, ezzel remek születésnapot okozva az 55 éves igen kiváló szakembernek.

A lelátón fel is csendült a „Boldog születésnapot!”, természetesen Pintér Attilának címezve.

„Már régóta mondom, én ettől a közönségtől nagyon sokat kaptam, már akkor, amikor visszatértem a futballba és elvállaltam az NB II-es Mezőkövesd irányítását. A szurkolók akkor is hálásak voltak és most is. Nagyon szépen köszönöm nekik is, jóleső érzés, ha megbecsülik az embert.”

„Ezt döntsék el azok, akik értenek a labdarúgáshoz” – felelte arra a kérdésre, hogyan értékeli az elmúlt hat hónapját és mennyire hiányzott a most két és fél év szünet után visszatérő Pintér Attila a magyar labdarúgásnak.

„Magyarországon nagyon sokan értenek a labdarúgáshoz, hiszen kaptunk mi ebben a fél évben mindent, hogy nincs alapjátékunk, hogy nincs erőnlétünk… Még egyszer mondom, nagyon sok olyan edző van, aki el tudja mondani a véleményét, de megmutatni nem.”

„Mennyire hiányzott a futball? Hiányzott, de elismétlem, másokat kell megkérdezni, olyan szakembereket, akik a magyar labdarúgásban eldöntik, hogy mennyire van szükség Pintér Attilára.”

A szülinapos Pintérék kiütötték az MTK-t, de a csoda nem jött össze - NB1.hu

 

„Nagyon boldog vagyok, felemelő érzés, hogy ahová betettük a lábunkat, mindenhol meg tudta mutatni az aktuális csapatunk, hogy munka van bennük. Egy edzőnek az a legnagyobb boldogság, ha viszontlátja azokat a dolgokat, amiket napról-napra, hétről-hétre gyakorolunk.”

A szakember az M4 Sportnak megerősítette azt, amit a Honvéd elleni mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az nb1.hu kérdésére válaszolva már kijelentett, hogy következő napokban ülnek le a mezőkövesdi vezetéssel egyeztetni a stáb jövőjéről és az esetleges közös folytatásról.

Michael Boris, az 5-1-es vereséget szenvedő MTK vezetőedzője érthetően nem volt túl boldog a lefújás után:

„Mi kezdtünk jobban, hiszen már 40-45 másodperc után vezetést szerezhettünk volna. Azért lett volna fontos betalálni, mert akkor másképp alakult volna a teljes mérkőzés. A hazaiaknak ideális volt az, hogy ők szereztek vezetést, így kontrázni tudtak, ők erre építettek. Szerettünk volna mélyebben védekezni, de ez nem sikerült jól, a "második" labdákat sem sikerült általában megszerezni. Emiatt is változtattunk viszonylag korán a rendszeren. 2-0-nál volt is még lehetőségünk a szépítésre, de nem találtunk be, utána viszont a hazaiak sorra lőtték a gólokat. Örülök, hogy legalább szépítettünk, hiszen így magunk mögött tartottuk ellenfelünket a tabellán, és ha az Újpest mérkőzése számunkra megfelelően alakul, akkor a felsőházban végzünk, ami összességében jó eredmény. Ez az idény ezzel együtt szebb zárást érdemelt volna, hiszen a szezon nagy részében általában remek pozícióban álltunk, sajnáljuk, hogy így ért véget az év. Gratulálunk a Mezőkövesdnek.”

Legfrissebb híreink