Halasztás az NB I-ben: a Vidi reagált a Kisvárda vádjára

Ellentétes álláspontok.

Forrás: MOL Fehérvár/Facebook

Az nb1.hu-n is olvashattak arról pénteken, hogy a hétvégén nem rendezik meg a Kisvárda-MOL Fehérvár összecsapást. A Várda a következő közleményt adta ki a halasztásról:

"Elmarad, pontosabban új időpontban játsszák le a vasárnap 15:45-re kiírt Kisvárda Master Good–Mol Fehérvár FC OTP Bank Liga-bajnokit az 5. fordulóból. Erről egyeztetés nélkül tájékoztatta klubunkat a Mol Fehérvár FC.

A fehérváriak a versenyszabályzat 27. § (5) bek. a pontjára hivatkoznak, amely úgy rendelkezik, hogy amennyiben valamelyik nemzetközi kupában a csoportkörbe jutásért lép pályára egy csapatunk, akkor az élhet az előző heti bajnokijának elhalasztásával. A csütörtökön késő este a francia Stade de Reims ellen kiharcolt továbbjutásával kiderült, hogy a Mol Fehérvár FC október 1-jén a belga Standard Liége otthonában játszik az Európa-liga rájátszásában, ezért a fehérváriak éltek az opcióval, és halasztási kérelmet adtak be.

Ebben az ügyben kész tények elé lettünk állítva, választási lehetőségünk nem volt. Más kérdés, hogy amennyiben opcionálisan tudtunk volna a fehérváriak ezen szándékáról, akkor nem kezdjük el árulni a belépőket és nem rendeljük meg a játékosaink pályára lépéshez elengedhetetlen Covid-tesztelést a pénteki napra.

A fehérváriak a mérkőzés pótlására a 2021. január 27-i játéknapra tettek javaslatot, de ezt klubunknak még jóvá kell hagynia.

A már megváltott belépőjegyek az új időpontra érvényesek lesznek vagy a jövő héttől pénztárunkban visszaválthatók.

A tőlünk független kellemetlenségek miatt szurkolóink megértését és türelmét megköszönjük!"

A kisvárdaiak bejelentésére a fehérváriak is reagáltak. A MOL Fehérvárnál tagadják, hogy nem történt előzetes egyeztetés a két klub között. A Fejér megyeiek közleményét is változtatás nélkül közöljük:

"Péntek délután adtunk hírt arról, hogy a vasárnapra tervezett Kisvárda Master Good - MOL Fehérvár FC bajnoki mérkőzést új időpontban, január 27-én rendezik. A halasztást klubunk kérelmezte, hogy csapatunk minél jobban felkészülhessen a Standard Liege elleni Európa Liga-rájátszásra.

Ahogy azt jeleztük, a versenyszabályzat erre lehetőséget ad, ahogy annak 27. § 5. pontja fogalmaz: "Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó UEFA Klubtorna Selejtező 3. vagy a Play-Off fordulójába jutott sportszervezet mérkőzésének sorsolt időpontjának egyoldalú megváltoztatása iránti kérelem automatikus elfogadása."

A Kisvárda Master Good hivatalos honlapjának közleménye szerint a halasztásról nem történt előzetes egyeztetés, ehhez képest az igazság az, hogy készülve erre az eshetőségre, klubunk technikai igazgatója már kedden tájékoztatta a Kisvárda Master Good technikai vezetőjét, hogy amennyiben csütörtök este továbbjutunk a Stade de Reims ellen az Európa Liga 3. selejtezőköréből, a vasárnapi bajnoki elhalasztását fogjuk kérni."

Amennyiben az ügynek lesz folytatása, arról honlapunk be fog számolni. 

Legfrissebb híreink