Halálos baleset: vádat emeltek az újpesti tehetséget elütő ellen

Mindössze 17 éves volt az áldozat.

Forrás: UTE Labdarúgó Akadémia/Facebook

Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a Budakörnyéki Járási Ügyészség az ellen a 27 éves férfi ellen, aki miatt meghalt az Újpest 17 éves futballistája 2018 április végén Veresegyházán - jelezte a 24.hu.

Molnár Emánuel Erik az autó hátsó ülésén utazott, amikor az ittas sofőr éjjel egy körül nagy sebességgel nekicsapódott egy pataknál lévő korlátnak. A sofőrnek semmi baja nem lett, a másik két utas pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére közölte, hogy a sofőr beismerte a bűnösségét a kihallgatása során.

A bűncselekményi határ háromszorosára tehető mennyiségű alkohol volt a vétkes járművezető szervezetében. A megengedett 50 km/h sebesség helyett 150-160 km/h sebességre gyorsított a tragédia előtt. A nedves úttest, valamint az ittassága és a nagy sebesség miatt egy jobbra ívelő útszakaszon elveszítette az uralmát a jármű felett és az út mentén található korlátnak csapódott az utasaival.

A fémcső az ütközés következében átszakította az autó jobb hátsó oldalát és áthatolt a fiatal focista törzsén, aki azonnal életét vesztette. A jármű két másik utasa zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Molnár Emánuel Erik 2016-ban érkezett a Puskás Akadémiától Újpestre. Abban a szezonban 26 mérkőzésen játszott a lila-fehéreknél, ezeken pedig nyolc gólt is szerzett.

 

UTE Labdarúgó Akadémia

 

Legfrissebb híreink