Haladás-Honvéd: Mátyus öt játékosára sem számíthat - előzetes

Sannino nem becsüli le a szombathelyieket.

Forrás: Honvéd/Facebook

Emlékezetesre sikeredett a Honvéd-Haladás kupapárharc első meccse. A kispestiek Kukoc találatával 1-0-ra diadalmaskodtak, de nem is a játék, hanem a lefújás utáni dulakodás szolgáltatott hosszú ideig beszédtémát a labdarúgás szerelmeseinek.

Security Check Required

 

Persze Kukoc gólöröme sem volt szokványos, a légiós a találata után ünneplés gyanánt felült a lelátóra. 

Security Check Required

 

A két gárda szerdán a 10. alkalommal találkozik egymással a Magyar Kupában. Az eddigi meccseken a fővárosiak dominanciája tapasztalható, a kispestiek 5-ször diadalmaskodtak, a Vas megyeiek kétszer hagyták el győztesen a játékteret, emellett 2 döntetlennel válik teljessé a statisztika. 

Mátyus János nincs könnyű helyzetben, hiszen öt labdarúgójára sem számíthat. A szombathelyi edző kijelentette, a Honvéd jelenleg Magyarország egyik legjobb csapata.

"Nem biztos, hogy a legszerencsésebb számunkra, hogy ilyen nehéz szizuációban ilyen kemény mérkőzés vár ránk. Jelenlegi helyzetünkben ugyanis nem a kupa, hanem a bajnokság, a bentmaradás a legfontosabb. Ám nem tehetjük meg a klubbal, a szurkolókkal és saját magunkkal szemben sem, hogy ne adjunk bele mindent. Nagy kihívás előtt állunk, de csak egyetlen cél lebeg a szemünk előtt, hogy a párharc esélyesét, Magyarország egyik legjobb csapatát kiüssük a kupából. Amennyiben bátran, fegyelmezetten és harcosan játszunk, lehet is keresnivalónk. Rózsa Dániel, Németh Márió, Medgyes Zoltán rehabilitációját végzi, Jagodics Márk és Szekér Ádám pedig eltiltott" - nyilatkozta Mátyus. A Hali főpróbája egyébként kiválóan sikerült, ugyanis a hétvégén 3-0-ra győzte le a Csákvárt.

Magyar Kupa: meddig csodálhatjuk az NB III-as csapatokat? - ELŐZETES - NB1.hu

Szerdán folytatódnak a Magyar Kupa párharcai, kiderül, mely csapatok jutnak a legjobb 8 közé. III. Kerületi TVE-Dorogi FC A kupafordulót a III. Kerületi TVE-Dorog összecsapás nyitja szerdán 13 órakkor. Az "odavágón" a meccs elején 11-esből szerzett vezetést az NB III-as alakulat, de az egy osztállyal feljebb szereplő Dorog fordítani tudott, és végül magabiztosan, 4-1-re nyert.

A Honvéd sem teljes kerettel utazhat Szombathelyre, mivel Lanzafame és Kálnoki-Kis is eltiltott. Sannino az osztálykülönbség ellenére nem írná le az ellenfelet.

"A legnagyobb hiba lenne, ha úgy gondolkoznánk, hogy egy másodosztályú csapat ellen úgyis gólokkal nyerünk majd, butaság lenne így állni a mérkőzéshez, a futball nem erről szól, és nem arról, hogy mit beszélünk a meccsek előtt. A pályán tizenegy játékos küzd tizenegy ellen, ott dől el minden, ott kell jól teljesíteni. Ha azt hiszed, hogy könnyű dolgod lesz, akkor könnyen bajba kerülhetsz. Fontos mérkőzés lesz a szerdai is, ennek megfelelően készülünk rá, biztosan meg kell szenvednünk a sikerért, de bízom benne, hogy a lefújás után majd mosolyogva beszélhetünk a párharcról. Addig azonban a pályán kell megmutatni, hogy mire vagyunk képesek!" - fogalmazott az olasz szakember.

EMLÉKEZTETŐ:

Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás (NB II) 1-0 (0-0)
Budapest Honvéd: T
ujvel – Mezgrani, Kálnoki-Kis, Kamber, Niba, Kukoc – Gazdag (Aliji, 66.), Nagy G. (Hidi, 66.), Banó-Szabó – Lanzafame, George (Moutari, 73.). Vezetőedző: Giseppe Sannino
Haladás: Gyurján – Tóth, Jagodics, Németh Mi., Bosnjak – Szekér, Holdampf, Jancsó (Farkas B., 66.) – Rácz, Szalay (Tóth-Gábor, 46.), Schuszter (Illés, 81.). Vezetőedző: Mátyus János
Kiállítva: Kálnoki-Kis (Bp. Honvéd), ill. Jagodics (Haladás)
Gólszerző: Kukoc (57.)

A szerdai program:

13.00: III. ker TVE (NB III)–Dorogi FC (NB II) (az első meccsen: Dorog-III. ker TVE 4-1)
17.30: Mol Fehérvár FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport) (az első meccsen: Újpest-MOL Fehérvár 0-0)
18.00: Szombathelyi Haladás (NB II)–Budapest Honvéd (az első meccsen: Honvéd-Haladás 1-0)
18.00: Kaposvári Rákóczi FC–Mezőkövesd Zsóry FC (az első meccsen: Mezőkövesd-Kaposvár 2-1)
18.00: ZTE FC–Lipót Pékség SE (NB III) (az első meccsen: Lipót Pékség-ZTE 3-1)
18.00: Paksi FC–Pécsi MFC (NB III) (az első meccsen: Pécs-Paks 1-2)
18.00: Puskás Akadémia FC–Békéscsaba 1912 Előre (NB II) (az első meccsen: Békéscsaba-Puskás Akadémia 0-3)
18.00: Dunaújváros (NB III)–MTK Budapest (NB II) (az első meccsen: MTK-Dunaújváros 3-0)

Legfrissebb híreink