Győzelemmel zárt az MTK, nem bírt a DVSC-vel a Kisvárda - ÖSSZEFOGLALÓK

Szlovák másodosztályú csapat tréfálta meg a DVTK-t.

Forrás: kisvardafc.hu

DVSC-Kisvárda 1-1

A Kisvárda beszámolója a meccsről:

,,A kiesés a jelek szerint megtisztulással jár Debrecenben, a csapatunk ellen játszott szombati edzőmeccs előtt tartott szurkolói ankéton emelkedett volt a hangulat, a mérkőzés kezdését megelőzően pedig újabb debreceni nevelésű futballista, Varga József érkezését jelentették be. Mindezt a stadion VIP-termében lakodalomra összeverődött násznép is figyelhette a lelátóról és azt is megállapíthattuk, hogy szépen fest az új címerünk a Nagyerdei Stadion mátrixtábláján.

A Kisvárdáról igazolt, és a kezdő tizenegyben egyaránt helyet kapott Zöldesi Illés és Tischler Patrik pedig egymás közötti játékon érezhette magát, hiszen azok ellen játszottak, akik tíz napja még a csapattársaik voltak.

A kisvárdai labdabirtoklási fölény Kovácsréti Márk lövésében és Sztavrosz Cukalasz ziccerfejesében nyilvánult meg – mindkétszer Zöldesi védett. Fernando Viana közeli lövésével szemben tehetetlen volt, brazil támadónk Lakatos Csaba ziccerpasszát váltotta gólra.

Ha a 19-esben játszó játékos a 19. percben szerzett gólt, akkor logikus, hogy a 25-ös a 25.-ben talált be – Tischler ilyen támadásbefejezésének néhány hete még mi örültünk, most a debreceni drukkerek tenyere verődött össze. Cukalasznak volt még egy helyzete, de az ajándékba kapott labdát a feladó, Zöldesi kezébe emelte.

A második félidőben mindkét vezetőedző (akiknek a személye ugyancsak adott okot a pikantériára, hiszen Supka Attila és Kondás Elemér is korszakalkotó tettet vitt véghez a másik klubnál az első bajnoki cím, illetve a történelmi feljutás kiharcolásával) sokat cserélt, a játék ellaposodott. Ekkor már a bajnoki rajt előtti főpróbánál tartó, magyarán frissebbnek tűnő DVSC játékosainak vándorolt többet a labda, a mieinken kiütközött az elvégzett munka okozta fáradtság.

A vasárnap sem múlhat el edzőmeccs nélkül, második számú NB III-as csapatunk 10.30-tól a Nyíregyháza Spartacusszal játszik a megyeszékhelyen, az örökösföldi edzőközpontban.

EDZŐMÉRKŐZÉS

DVSC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (1–1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2000 néző, v.: Takács J.

DVSC: Zöldesi (Hrabina) – Lakatos B. (Kinyik), Pávkovics (Bényei B.), Poór (Szatmári Cs.), Ferenczi J. (Pintér Á.) – Bódi Á. (Csősz), Kusnyír, Kundrák (Bényei Á.), Varga K. (Bévárdi) – Sós B. (Bereczki D.), Tischler (Bárány)

KISVÁRDA: Dombó (Odincov) – Melnik (Himics), Szimovics (Baranyai Á.), Rubus, Lakatos Cs. – Lucas, Szőr (Ene) – Hei, Cukalasz (Karaszjuk), Kovácsréti (Jelena) – Viana

Gólszerző: Viana (0–1) a 19., Tischler (1–1) a 25. percben"

MTK-FC Koper 2-1

Az MTK beszámolója a mérkőzésről:

,,Ismét hátrányból fordítva nyertük meg a felkészülési találkozót, 2-1-re vertük a szlovén élvonalba feljutó FC Kopert.

Mi léptünk fel támadólag az utolsó szlovéniai edzőmeccsen, az első percekben a szélről belőtt labdák okoztak veszélyt. A legnagyobb lehetőség a 11. percben maradt ki, amikor Herrera lapos beadásáról Gera centikkel maradt le. 

A 14. percben Mulahusejnovicot ugratták ki, Mijatovics azonban gyorsan reagált, és kapujából kifutva megelőzte a támadót. Pár perccel később Kata lőtt a 16-os előteréből, de egy kevéssel célt tévesztett. 

Mi irányítottuk a játékot a folytatásban is, de az utolsó passzok nem sikerültek, így . Az FC Koper azonban a 37. percben vezetést szerzett: Mulahusejnovic a 16-os sarkától lőtte ki a jobb alsó sarkot. Gyorsan válaszoltunk azonban: látványos összjáték után Gera passzát Schön lőtte jobbal a kapuba 10 méterről, így döntetlennel zárult az első játékrész.

Fordulás után azonnal óriási nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, percenként jöttek a helyzetek. Előbb Ramos ment el a szélen, majd Prosserhez tálalt, aki Mezei elé passzolt, de középpályásunk nem találta el jól a felpattanó labdát. Prosser kapáslövése jelentette az újabb veszélyt, de a kapus nagyot mentett. Ezt követően Baki csúsztatott egy szöglet után, az érkező Bíró elől pedig az utolsó pillanatban mentettek. Az 50. percben pedig egy beadás után Barna csúsztatott 11 méterről, a fejese után a lécről jött ki a labda. Egy újabb szöglet után Cseke helyezett a kapu mellé. 

A 67. percben született meg a megérdemelt vezetés: Ramos támadta meg a kapust, aki hibázott, így támadónkról került a labda a hálóba. Két perccel később Ikenne-King jobb oldali beadását a kapus ujjheggyel ütötte ki a felsőléc alól.

A hátralévő időben is kézben tartottuk a meccset, így négyből négy győztes mérkőzés lett az edzőtábor mérlege.

MTK Budapest - FC Koper 2-1 (1-1)

1. félidő: Mijatovic - Balázs, Pintér, Nagy, Herrera - Kata, Cseke, Palincsár - Gera, Lencse, Schön

2. félidő: Somodi - Cseke, Baki, Varju - King, Katona, Mezei, Barna - Prosser, Bíró, Ramos"

DVTK-FK Kosice 1-1

Nem bírt szlovák másodostályú ellenfelével a Diósgyőr, 1-1-es döntetlent játszott a Kassával.

Az első félidőben nem esett gól, a pihenő után a szlovákiai csapat tudta megszerezni a vezetést, az 58. percben Boris Gáll fejelt közelről a hálóba. A 72. percben jött az egyenlítő találat, Zsiga szöglete után Szűcs robbant be és fejelte a labdát a kapuba.

Nem állt messze a fordítástól a DVTK, ám nem jött össze a győzelem.

Diósgyőri VTK–FK Kosice (szlovák II.) 1-1

DVTK: Antal (Bukrán, 46.) – Orosz (Shestakov, 46.), Polgár (Karan, 46.), Hegedűs (Szűcs K., 46.), Memolla (Vági, 46.) – Iszlai (Zsiga, 46.), Márkvárt (Kispál, 46.) – Korbély, Molnár (Hasani, 46.), Grozav (Cortés, 46.) – Drazic (Ivanovski, 46.).

Gólszerzők: Szűcs K. 72., ill. Boris 58.

Szeged-Újpest 0-2

Az Újpest beszámolója:

,,Mindenki lehetőséghez jutott, 1-1 gól jutott mindkét félidőre

Edzőmérkőzés ide vagy oda, már a találkozó elején egymásnak estek a csapatok, sorra jöttek a helyzetek mindkét oldalon. A házigazdák kétszer is megtornáztatták Pajovicot már az első 10 percben. A nagyobb lehetőség a gólszerzésre mégis előttünk adódott a 6. percben, amikor Simon centerezését Bacsa perdítette rá, de sajnos ez a kísérlet a lécen csattant. Két ígéretes kiugratást is feljegyezhettünk, előbb Rácz Barnabás, majd csapatkapitányunk Simon Krisztián mozdult ki jól, de a szegedi kapus mindkétszer remek ütemben jött ki a kapujából. A kezdeti nagy lendületet felváltotta egy kiegyensúlyozottabb játék, inkább a középpályán járatták a labdát, azt is leginkább a mieink. Egy hazai sarokrúgásnál még nagy szükség volt halóőrünkre, de összességében kordában tartottuk a meccset, többek között a remekül irányító Mitrovicnak köszönhetően. A 38. percben aztán góllá érett mezőfölényünk, Móci remek beadását helyezte a középen jól érkező Rácz Barni a gólvonalon túlra. Az első félidő végén még egy cserére kényszerültünk, az egyik új igazolásunk, Stieber András sérülés miatt hagyta el a pályát, az ő helyére érkezett Vincent Onovo. Bízzunk benne, hogy Andris sérülése nem súlyos.

A második játékrészre vezetőedzőnk a teljes csapatot megváltoztatta, csak a már említett Onovo maradt az első 45 perc lefújása utáni gárdából. Az összecsapás képe azonban nem nagyon változott, bár megérkezett a hétvégén országosnak mondható özönvíz is, ami rányomta bélyegét a mérkőzésre. A 60. percben azonban egy remek szöktetés kapott a bal oldalon Lirim Kastrati, aki remekül találta meg Gigicet, aki nem hibázott, és már 2-0 állt az eredményjelzőn a javunkra. Több felállással is próbálkozott mesterünk az egész meccs alatt, ahogy pozíció cseréket is láttunk, meglátjuk végül kikben találja meg az idénynyitóra csapatát, de hát addig még bőven van ideje mindenkinek bizonyítani. Például legközelebb szombaton a Diósgyőr ellen."

Legfrissebb híreink