Győzelemmel kezdték az évet Gulácsiék - reakció

Szalai csereként játszott, Sallai nem kapott lehetőséget.

Forrás: dierotenbullen.com

A Gulácsival a kapuban felálló RB Leipzig a nemrégiben a Fradival is megmérkőző Union Berlint fogadta a Bundesliga nyitányán és korán hátrányba is került az újonc ellen. A fővárosi csapat már a 10. percben bevette a magyar hálóőr kapuját, a Willi Orbánt továbbra is nélkülöző csapat egy könnyelműen eladott labda után kapott gólt, és a szünetig nem is változott az eredmény.

A második félidő elején magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a hazai gárda és Timo Werner és Marcel Sabitzer találataival gyorsan megfordította az eredményt. A végén a szezonbeli 20. találatát is megszerző Werner biztosította be a győzelemet, így előnye öt pont a Schalkétől vereséget szenvedő Mönchengladbach előtt.

A Lipcse vezetőedzője, Julian Nagelsmann a meccs után nyilatkozott klubja honlapjának:

"Kemény munka volt ez a mai. Tudtuk, hogy az Union jó csapat, aki ellen nem egyszerű játszani. Korán hátrányba kerültünk, aminek nem lett volna szabad megtörténnie, de fokoztuk is a tempót, pláne a második félidőben. Az egyenlítő gólunk pedig egy tipikus Timo Werner gól volt. A meccs előtt elmondtam a fiúknak, hogy végig kell küzdenünk tavasszal is, és ezt a bekapott gól után meg is tették a srácok".

A "magyar" meccsen Szalai Ádám csapata fogadta a Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg együttesét. Egyik válogatott játékosunk sem került be csapata kezdőjébe, mégis Sallai lehetett boldogabb, hiszen csapata 2-1-re nyert idegenben és a kupaindulást jelentő 6. helyre kúszott a tabellán. A Freiburg trénere, Christian Streich ugyanakkor elismerte, a meccs vége felé közel állt a Mainz az egyenlítéshez: "A végén nem akartunk ennyire mélyen védekezni, könnyen végződhetett volna döntetlenre is a mérkőzés, ennek ellenére nem mondanám, hogy érdemtelenül vittük haza a három pontot."

A Szalai Ádámot a 73. percben becserélő, mainzi edző, Achim Beierlorzer pedig úgy vélte: "Azt a hatékonyságot szerettük volna, ami ma a Freiburgot jellemezte. Az odaadás, az akarat nem hiányzott belőlünk, csalódás, hogy mégis veszítettünk."

A sérülése után már teljesen egészséges Sallai nem kapott játékpercet a Freiburgban.

Legfrissebb híreink