Győzelemmel hangolt az FTC a bajnoki döntőre

A vesztes csapat vezetőedzőjének az értékelése.

Forrás:

A Kocsis Sándor Sportközpontban rendezett mérkőzésnek a nyolccsapatos liga ötödik helyén álló miskolci csapat számára sem volt tétje.

ÍME, AZ FTC BESZÁMOLÓJA:
"Nem kezdtünk jól, a vendégcsapat már a 3. percben megszerezte a vezetést Biljana Bradic révén, ám az FTC-Telekom szépségdíjas találattal válaszolt a 13. minutumban: Vágó Fanny passzolta vissza a labdát Nagy Viktóriának, aki Papp Lucának továbbította azt – utóbbi játékosunk egy érintésből talált a kapuba (1-1). Ezzel ki is alakult az első félidő végeredménye.

A térfélcserét követően akcióból már nem, büntetőből azonban sikerült még gólt szereznünk, a 62. percben a játékos-edző, Vágó Fanny értékesített egy tizenegyest.

A 2-1-es végeredmény azt jelenti, hogy 21 alapszakasz-meccsen 55 pontot szereztünk, ezzel elsőként zártunk. Mögöttünk az ETO FC és az MTK Budapest szombat délután egymás ellen dönt a második, még szintén döntős szereplést érő pozíció sorsáról.

Folytatás az egyik fél második győzelméig tartó bajnoki döntő első összecsapásával május 26-án, csütörtökön 18.00-tól, hazai pályán. A finálé második mérkőzését május 31-én, kedden vívjuk idegenben. Ha szükséges, a harmadik meccsre június elején kerül majd sor.

Simple Női Liga NB I, 21. forduló

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)
Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont, 100 néző. Játékvezető:
Muhari Gergő (Dévai Vanessza, Kovács Panna)
FTC: Barti – Csigi, Németh D., Pusztai, Szabó V., Demeter, Papp L., Zldnis, Nagy V., Vágó F., Czellér. Vezetőedző: Vágó Fanny
DVTK: Schildkraut - Ónodi, Geréd, Palama, Boros - Barker, Sain, Balázs, Sandu, Krisztin - Bradić. Vezetőedző: Bém Gábor.

Csere: Nagy V. helyett Ivanusa a 46., Demeter helyett Fenyvesi a 46., CSigi helyett Csányi a 46., , Vágó F. helyett Siklér a 63., Szabó V. helyett Nagypál a 63., Sandu helyett Voila a 68., Balázs Cs. helyett Mikó a 68., Sain helyett Havasi a 68., Bradić helyett Vig a 89. percben.
Sárga lap: Balázs Cs. a 15., Schildkraut a 62., Sandu a 63., Ádám A. a 84., Pusztai a 84., Krisztin a 86., percben.
Gólszerző: Bradić (0-1) a 3., Papp L. (1-1) a 13., Vágó F. (2-1) a 62. percben.

A DVTK HONLAPJA BÉM GÁBOR VEZETŐEDZŐT IE MEEGSZÓLALTATTA:
"Amit a mérkőzés előtt elterveztünk, azt úgy érzem, hogy a vereség ellenére is sikerült megvalósítanunk. A csapattól azt kértem, hogy magasan védekezzünk és ha lehetőségünk nyílik, akkor azonnal támadjuk le az ellenfelünket, ebből a 3. percben született is egy gól, de sajnos nem sokkal később egyenlített a Ferencváros. A második félidőben egy beívelt labdát a kapusunk hárított, majd a legnagyobb meglepetésünkre a játékvezető tizenegyest ítélt. Úgy érzem, hogy egyenrangú ellenfelei voltunk az ország legjobb csapatának, de szerintem ennek a csapatnak nincs szüksége ennyi segítségre ahhoz, hogy győzni tudjon. Szurkolóinknak és támogatóinknak köszönjük az elmúlt egy évben nyújtott támogatásukat!"
 

Legfrissebb híreink