Gyorsabb volt a Fradi a Vidinél, de az Újpest is téma volt - HELYSZÍNI RIPORT

Sokkal közelebb került az FTC a címvédéshez!

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

FTC-MOL Fehérvár FC 1-0

„Majdnem 16 ezren lesznek!”

Ezzel a mondattal indított az ulloi129.hu főszerkesztője a sajtóhelyen, kijelentése után le is vontam a következtetést, kizárt dolog, hogy a Derbin előfordulhatna, hogy nincs telt ház.

Mert eléggé fontos kérdés lett az elmúlt időszakban, hogy melyik párosítás vonzza a legtöbb nézőt, azaz, jelenti a legnagyobb rangadót Magyarországon. Persze nem elfelejtve azt, hogy vannak, akiknek teljesen más mérkőzés(ek) jelentik a non plus ultrát.

Szóval a Derbi, az a Derbi, a Fradi és az Újpest csatáján mindig telt ház van, az Örökrangadó az az Örökrangadó, szintén ősidők óta. Az új idők, az új szelek legnagyobb rangadója viszont az FTC és a MOL Fehérvár FC csatája.

Hiába a román első gólja, megcsapta a kiesés szele az Újpestet - eredmények, tabella - NB1.hu

FOLYAMATOSAN FRISSÜL! A kieső helyen álló ZTE otthon tudta tartani a 3 pontot a gyengélkedő Újpest ellen, ezzel megszereték idei első győzelmüket. Magabiztosan tudott nyerni a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia, a Kaposvár egyre nagyobb bajban van. A Honvéd és a DVTK tovább ostromolja a dobogót, veszélyben lehet a Kisvárda és a Paks.

Az Újpest jelenleg már kábé a bennmaradásért küzd, az MTK másodosztályú. Évek óta a Fradi és a Vidi a két legerősebb, legeredményesebb csapat, ezért az nb1.hu ezt a párosítást következetesen szakmai csúcsrangadónak tekinti és nevezi, bár akár az Újrangadó elnevezéssel is illethetnénk.

És az, hogy még mindig a Fradi-Újpest a legfontosabb a zöld-fehérek híveinek jelzi, hogy amikor a kezdés előtt 10 perccel a hangosbemondó ismertette a forduló eddigi eredményeit, külön kihangsúlyozta, hogy a ZTE legyőzte az Újpestet.

A Groupama Arénában hatalmas üdvrivalgás tört ki a fradisták által, egyrészt azért, mert zakózott az örök ellenfél (nekik ellenség), másrészt azért, mert az örök barát, a ZTE győzte le.

Előtte azonban még az is kiderült, hogy Ivan Petrjak továbbra sem túl népszerű a fradisták között, de Juhász Roland is alaposan ki lett fütyülve, amikor a nevéhez ért a szpíker. 

A kezdés előtt a Fradi Tábor fain élőképpel rukkolt elő, rudas zászló, tűz, hatalmas buzdítás volt az étlapjukon, a fehérváriak, akik úgy 500-an lehettek, folytatták a jó kis szurkolásukat, amivel egyébként már a bemelegítés közben is hergelték a kedvenceiket.

A sípszó után a Fradi próbált dominálni, ám az első lövés Petrjak nevéhez fűződik, Dibusz könnyedén hárította. A fülsüketítő füttyszó nem a hazaiak kapusának szólt...

A 15. percben, továbbra is emelkedett atmoszférában, megszerezhette volna a vezetést a hazai csapat. Történt ugyanis, hogy Tokmac, Sigér passza után, a fehérvári védelem közepén úgy játszotta át magát, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne, 14 méteres, bal alsó irányába helyezett löketét azonban Kovácsik vetődve kitenyerelte, majd felszabadítottak a védők.

De csak átmenetileg, mert Otigba indítása után Tokmac eltalálta a bal kapufát, 14 méterről a jobbösszekötő helyéről. Azaz, továbbra is a Fradi próbált dominálni, és ezt sikerrel tette a hazai csapat.

Támadói rengeteget váltottak a helyzetüket, sokat és gyorsan futottak keresztbe, indultak be üres területre, igyekezve megbontani a Vidi hátsó védelmi négyesét. Szélekről is jöttek a beadások, benne volt a levegőben, hogy a Ferencváros bármikor megszerzi a vezetést.

Pláne azért, mert a Vidi alig és nagyon rövid ideig birtokolta a labdát.

Fordulás után viszont Elek 11 méteres fejese után kénytelen volt kicsit mozogni Dibusz, de nem nagyon, majd az 52. percben nagyjából 15 ezer fradista került önkívületi állapotba, mert Zubkov megszerezte a hőn áhított vezetést, hozzá kell tenni, megérdemelten jutott előnyhöz a Rebrov-csapat.

Történt, hogy Isael futtatta Tokmacot a jobb oldalon, beadásába Juhász még beleért, de a túloldalon érkezett Zubkov és a bal sarok elől a jobb alsóba lőtt. 1-0!

Joan Carrillo nem is várt sokat. Hiába próbálta azt kommunikálni a két csapat, hogy nem ez a bajnoki döntő, mert sok meccs van még hátra, szerintünk viszont egyértelmű, hogy 6 pontos előnnyel és 2 elmaradt meccsel (azoknak is a Fradi az esélyese) gyakorlatilag eldől(t), hogy ismét az FTC lesz az első.

Éppen emiatt is cserélte be Nemanja Nikolicsot, aki azt az Armin Hodzicot váltotta, aki gyakorlatilag észrevehetetlen volt.

 A mérkőzésen egyébként a Fradi ultrái többször énekelték azt a dalt fehérváriaknak, aminek az a vége, hogy „sose lesztek bajnokok!”, de amikor arra került a sor, hogy ugrálva kellett bebizonyítani, hogy nem újpesti senki a jelenlévők közül, abba minden FTC-hívő bekapcsolódott. 

A tudósítás elején említett Petrjak a 83. percben lett lecserélve, hatalmas füttyszó kíséretében hagyta el a pályát, helyette Futács érkezett, azaz, Carrillónak és Fehérvárnak nagyon kellett volna az egyenlítés. Éppen ezért a csatár Boli helyett a védő Frimpong cseréje érkezett válaszul Rebrovtól, de a következő pillanatban a közönségkedvenc Varga Roland kiharcolt egy 11-est, és azt is elérte, hogy Elek megkapja a második sárga lapját. Isael bal alsóra helyezett löketét azonban Kovácsik szögletre tenyerelte.

A Ferencváros ezért nyert, mert a támadásokban gyorsabbak voltak a játékosai, mint a fehérváriakéi a védekezésben!.

És így tényleg hatalmasat léptek a címvédés felé...

Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0)

Groupama Aréna, 15 271 néző, v.: Berke
gólszerző: Zubkov (51.)
sárga lap: Civic (12.), Boli (28.), Otigba (37.), illetve Elek (30.), Musliu (33.), Hodzic (56.), Hangya (64.), Futács (92.)
piros lap: Elek (87.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics (Botka, 81.), Blazic, Otigba, Civic - Haratin, Sigér - Zubkov, Isael, Nguen (Varga R., 79.) - Boli (Frimpong, 86.)
Fehérvár: Kovácsik - Hangya, Juhász R., Musliu, Stopira - Pátkai, Elek - Petrjak (Futács, 84.), Kovács I., Houri (Milanov, 75.) - Hodzic (Nikolics, 61.)

Rebrov vs. Carrillo: eldőlt-e a bajnoki cím? - reakciók - NB1.hu

Hatalmas lépést tett a Ferencváros az újabb bajnoki címe megszerzése felé, mivel a Groupama Arénában győzte le a MOL Fehérvár FC-t 1-0-ra. Ezzel bebizonyosodott, hogy Kovácsik Ádám, a Vidi kapusa ért a focihoz és jövőbe látó képességekkel is rendelkezik, hiszen a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy egy gól dönt majd.

Legfrissebb híreink