Győr: nagyon sok játékos távozik - részletek

Hivatalos bejelentés.

Forrás: ETO/Facebook

A Győr női futballcsapata a következő közleményt adta ki a Facebookon:

"Több játékos is távozik a kupagyőztestől

Az együttes gerince marad, mégis jelentősnek mondható változások lesznek az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapatánál.

A Magyar Kupa-győztes, bajnoki ezüstérmes gárdából távozik négy idegenlégiós, a holland Corina Luijks, az amerikai Alika Keene, valamint a két ukrán játékos, Kateryna Samson és Kateryna Korsun. Rajtuk kívül klubot vált Oláh Adrienn, Kránicz Viktória és Nagy Lilla is, Rácz Zsófia pedig abbahagyja a játékot, és edző lesz. Szőcs Réka anyai örömök elé néz, míg Tillinger Dóra súlyos sérülése miatt kénytelen befejezni profi pályafutását. A szakmai stábban is lesznek változások, Menczeles Iván távozott a klubtól, míg Sánta András kapusedző a jövőben a férfi szakágnál kap majd feladatot.

Természetesen a csapat háza táján a vezetők azon munkálkodnak, hogy a távozók helyét pótolják kiemelkedő tudású játékosok szerződtetésével, valamint az akadémisták szerepvállalásával, mert az ETO célja, hogy a következő idényben is előkelő helyekért küzdhessen az élvonalban."

A Rába-partiak a 2021/22-es idényben bajnoki döntőt játszottak, de a fináléban nem bírtak a Fradival. A győriek a Magyar Kupa-döntőben a Haladást győzték le 1-0-ra. 

Legfrissebb híreink