Gyirmót-Paks: az elképesztő és a nagyon nehéz feladat 

Eddig taroltak Csertőiék.

Forrás: Paksi FC

Azzal, hogy a Honvéd tegnap 2-0-ra kikapott a MOL Fehérvár FC otthonában, nem lehetetlen, hanem elképesztően nehéz lett a Gyirmót harca a bennmardásért. Csertői Aurél csapata ugyanis, ha győzne, 3 pontra közelítené meg a leggyengébb bennmaradó helyen lévő kispestieket.

Az előző fordulóban Újpesten, a 90. percben hozta 2-2-re a meccset a Gyirmót, Csertői a következőket mondta a lefújás után:

„Az első félidőben védekezésben több hibát követtünk el, ezeket ki akartuk javítani. A második játékrész jobb volt, bár nagy fölényben játszott az Újpest. A fordulás után pillanatnyi lehetőségeink voltak, ám nem oldottuk meg jól a befejezéseket. A játék képe nem azt mutatta, hogy egyenlítünk, ám bizonyította a csapat, hogy van tartása. A meccs képe alapján ez a pont bravúr.”

Majd rátapintott a lényegre:

„Az elmúlt két hazai meccsünkön szerzett egy-egy pont fájóbb, azokban a találkozókban több volt.”

Ha a Gyirmót most is csak egy pontot szerez hazai pályán, az még fájóbb lehet...

A Paks készül a kupadöntőre is, amit ha elveszítene a Ferencváros ellen, akkor úgy indulhatna a nemzetközi porondon, ha a negyedik helyen végez a bajnokságban. Ehhez viszont győzniük kell a tolnaiaknak, hogy ők is tudják tartani a lépést a Vidivel. A fehérváriak jelenleg 1 meccsel többet játszva 5 pontos előnnyel rendelkeznek, így ez a feladat sem könnyű...

A Paks dolgát nehezíti, hogy ebben a bajnokságban eddig még nem szerzett a pontot a Gyirmót ellen.

Kezdés 16-30-kor.

Legfrissebb híreink