Gyirmót-Fradi: duplán örülhetett a klublegenda fia

Nem jött össze a szép búcsú.

Forrás: Gyirmót/Facebook

Gyirmót-FTC 1-2 (0-1)

Ellentétes hangulatban várhatták a csapatok a mérkőzést. Az már korábban eldőlt, hogy a hazaiak búcsúznak az NB I-től, míg a Fradi a bajnoki cím után szerdán a kupát is megnyerte, a zöld-fehérek a fináléban a Paksot győzték le 3-0-ra. 

Sztanyiszlav Csercseszov eléggé belenyúlt abba a csapatba, amely a kupadöntőben kezdett, mindössze Samy Mmaee maradt meg hírmondónak abból az együttesből. A változtatások ellenére sem lehetett azt mondani, hogy egy gyenge Ferencváros futott ki a pályára...

Az első félidőben a vendégek igyekeztek minél nagyobb nyomást helyezni a Gyirmótra. Az első komolyabb lehetőség a 19. percben Bassey előtt adódott, de Rusák eszén nem sikerült túljárnia. Ezt követően Loncar és Wingo veszélyeztetett, de az eredmény egyik jelenet után sem módosult. A szünethez közeledve Medgyes vette célba a Fradi kapujának bal alsó sarkát, de pontatlan volt. Aztán a térfélcserét megelőzően Bassey köszönt be Zubkov passza után, vagyis a Ferencváros mehetett minimális fórral az öltözőbe.

A szünetben Csertői Aurél három helyen módosított az együttesén, Radics, Hajdú és Herjeczki kapott bizonyítási lehetőséget. Ennek ellenére a 49. minutumban megint Bassey járt közel a gólszerzéshez, ám Rusák újabb szép védést mutatott be. A kihagyott lehetőségek pedig megbosszulták magukat, hiszen Varga Barnabás egalizált. Varga a mostani idényben 13-szor köszönt be az NB I-ben. 

Nem sokkal később Hajdú szintén beköszönt, de az öröme csak pár pillanatig tartott, hiszen les miatt nem adta meg a játékvezető a gólt. A 75. percben ifjabb Lisztes Krisztián érkezett a játéktérre, ő most mutatkozott be a legmagasabb osztályban. A 17 éves tehetség édesapja, Lisztes Krisztián kétszer nyert bajnoki címet a Fradival, emellett a Werder Bremen tagjaként a német pontvadászatban is aranyérmet szerzett. 

Az ifjú futballista egyébként a bemutatkozása mellett annak is örülhetett, hogy a csapata megszerezte a három pontot. A győztes gólt Civic szerezte, de azért ki kell emelni Marquinhos mesteri asszisztját is. A végén még egy ígéretes fejesnél Dvali mentett a gólvonalon, így maradt az 1-2.

A Gyirmót négy meccs után kapott ki a bajnokságban, így nem jött össze a szép búcsú az élvonaltól. 

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: RUSÁK EDVÁRD

Amit lehetett, azt megfogta a gyirmóti kapus, aki a védéseivel sokáig meccsben tartotta a gyirmóti együttest. 

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: LISZTES KRISZTIÁN DEBÜTÁLÁSA

Közel 20 percet kapott első NB I-es meccsén a Fradi fiatal tehetsége. Abban bízhatunk, hogy legalább olyan karriert fut be, mint az édesapja, hiszen ebből az egész magyar futball profitálhatna. 

GÓLOK TÖRTÉNETE:

45+1.p.: Bassey kapott egy kiugratást Zubkovtól, a Fradi támadója pedig jobbal a bal alsóba lőtt az ötös környékéről. 0-1!

57. p.: Medgyes balról passzolta középre a labdát, Vaega szépen kapura fordult, végül jobbal a bal alsóba gurított kb. 6 méterről. 1-1!

79. p.: Marquinhos adott remek passzt Civicsnek, aki az ötös sarkáról szép mozdulattal ballal emelt a gyirmóti kapu bal oldalába. 1-2!

JEGYZŐKÖNYV

Gyirmót FC Győr-Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)
Gyirmót, 2628 néző, v.:
Zierkelbach
gólszerző: Varga B. (57.), illetve Bassey (45+1.), Civic (78.)
sárga lap: Hasani (43.), Szegi (50.), illetve Redzic (82.)
Gyirmót FC Győr: Rusák - Szegi, Csörgő, Széles, Zeke - Ventúra (Hajdú, a szünetben), Vass (Radics, a szünetben), Nagy P. (Kovács D., 83.) - Hasani (Herjeczki, a szünetben), Varga B., Medgyes (Simon A., 78.)
Ferencvárosi TC: Bogdán - Wingo, S. Mmaee, Dvali, Civic - Besic, Loncar (Zachariassen, 84.) - Zubkov (Marquinhos, 74.), Marin (Sigér, 62.), Gavric (Redzic, 62.) - Bassey (Lisztes, 74.)

Tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS:

18.00:

20.41:

Legfrissebb híreink