Gyászol Puskás Ferenc családja

Nyugodjon békében!

Forrás: puskas.com

A PUSKÁS.COM SZOMORÚ JELENTÉSE:

"Ma hajnalban, egy nappal 93. születésnapja után, Budapesten elhunyt Puskás Éva, a világhírű magyar labdarúgó, Puskás Ferenc húga.

A közösségi médiában megjelent hírt emlékoldalunknak a család megerősítette.

Puskás Éva egész életében Kispesten élt, hiszen a család a labdarúgó édesapa klubváltása miatt születésének évében, 1929-ben költözött az akkor még önálló kisvárosba, ahol az édesapa a KAC futballistája, majd edzője lett.

A Budapest Honvéd mai stadionja melletti edzőpálya helyén álló egykori „városi házakból”, ahol Puskás Éva egyetlen testvére, Puskás Ferenc is felnőtt, a család 1947-ben – a válogatott sztárjátékosa, Öcsi jóvoltából – költözött a Rákóczi utcába, ahol Éva az utolsó hónapokat leszámítva haláláig élt.

„Puskás Éva világszerte ismert és rajongott testvérével ellentétben mindig kerülte a nyilvánosságot, megmaradt egyszerű, szerény és végtelenül tisztességes, családszerető kispesti asszonynak – emlékezett a legenda elhunyt testvérére Szöllősi György, Puskás Ferenc életrajzírója, a Puskás-ügyek nagykövete –, aki ugyanakkor felbecsülhetetlen értékű segítséget nyújtott a 2005-ben megjelent Puskás életrajzi könyvemhez, és azután a Puskás Hungary című dokumentumfilm elkészítéséhez is. Abban nagyon hasonlított Öcsi bácsira, hogy mindig segítőkész, nyílt szívű és örökké jó kedélyű volt, nagyon kedves emlékeket őrzök róla, megrendülve osztozom családtagjai, szerettei gyászában.”


A HONVÉD MEGEMLÉKEZÉSE:

"Egy nappal azután, hogy betöltötte 93. évét, ma hajnalban Budapesten elhunyt Puskás Éva, Puskás Ferenc testvére.

Éva néni édesapja, id. Puskás (Purczeld) Ferenc előbb a Kispest játékosa volt, majd a Bp. Honvéd edzőjeként aktív részese volt a klub első, majd második bajnoki címének. Puskás Éva bátyja, Puskás Ferenc az egyetemes labdarúgás egyik legnagyobb csillaga lett. Puskás Éva tősgyökeres kispesti volt 1929 óta lakott Kispesten, előbb a Bozsik Aréna melletti városi házakban, majd később, haláláig a Rákóczi utcában. 

A Honvéd-család ezúton fejezi ki részvétét a gyászoló családnak. Éva néni emlékét megőrizzük. Nyugodjék békében!"

Legfrissebb híreink