Gyászol a Fradi

Nyugodjék békében.

Forrás: fradi.hu

Íme, a Ferencváros szomorú bejelentése:

,,ELHUNYT PETHŐ ZOLTÁN, A RUDAS-REND KORELNÖKE

Az FTC Baráti Kör legidősebb tagja életének 95. évében hunyt el.

2021. február 10-én, életének 95. évében elhunyt Pethő Zoltán (képünkön balra), az FTC Baráti Kör legidősebb tagja, a Rudas-rend korelnöke – közölte honlapján az FTC Baráti Kör.

Zoli bácsi élete tízéves korától összefonódott a Fradival, halála óriási veszteség a zöld-fehér család számára. Valóságos „történelemkönyv” volt, melynek „A Soroksári úttól a Groupama Arénáig” címet lehetne adni. Öröm volt vele beszélgetni a több mint nyolcvan év alatt szerzett élményeiről, a felejthetetlen mérkőzésekről, rendezvényekről, a legendás játékosokkal való barátságáról.

Mint rendszeres mérkőzésre járó szurkoló, számára természetes volt, hogy tagja lett az FTC Baráti Társaságnak, az FTC pártoló tagságának, majd az FTC Baráti Körnek. Utóbbi szervezet 1983. évi újbóli létrehozásában döntő szerepet játszott. Az elnökségének kezdettől fogva tagja volt, vezette a felügyelő bizottságot, majd alelnöke volt.

A 2015-ben létrehozott Rudas-rend korelnökeként is tevékenykedett.

A rendezvényeken, összejöveteleken az utóbbi két évben megromlott egészsége miatt már nem tudott részt venni, de telefonon kapcsolatot tartott fradista barátaival, rendszeresen nézte és figyelemmel kísérte a mérkőzéseket, eredményeket, nagy örömmel töltötte el a labdarúgó csapat 30. és 31. bajnoki címe. A 32.-et sajnos, már nem ünnepelheti meg.

Pethő Zoltán temetése 2021. március 11-én, csütörtökön 10 óra 30 perckor lesz a Farkasréti temetőben.

Nyugodjék békében, emlékét örökké megőrizzük!"

Legfrissebb híreink