Gyászol a Ferencváros

Nyugodjon békében.

Forrás: fradi.hu

Íme, a Ferencváros szomorú közleménye:

,,Néhai játékosunk és pályaedzőnk 72 évet élt.

2022. január 15-én súlyos betegség következtében elhunyt a FTC magyar bajnok egykori labdarúgója, majd pályaedzője, Szepessy László.

A néhai csatár 1949. december 21-én született Budapesten. A BEAC ás a Budapest Honvéd neveltje, a Ferencvároshoz 1980-ban, Nyíregyházáról érkezett. Első bajnokiját 1980.08.23-án játszotta a Videoton ellen. Csapatunk színeiben játékosként 30 alkalommal lépett pályára, 5 gólt szerzett, tagja volt az 1980/1981-es idényben aranyérmes együttesnek.

Szepessy László 1981.06.17-én lépett pályára utoljára a Fradiban, Kecskemétre távozott. Aktív pályafutása befejezését követően edzőként tért vissza. Nyilasi Tibor segítőjeként újabb bajnoki elsőséget ünnepelhetett a Fradival, amelynek pályaedzője volt a legendás 1992-es bajnokságnál.

- Soha nem volt számomra idegen az Üllői út. Játékosként, amikor a stadion közelébe kerültem, már éreztem valami meg nem fogalmazható csodálatos érzés. Nem volt ez másként akkor sem, amikor más csapat játékosaként érkeztem az Üllői útra – vallott a Ferencvároshoz fűződő érzéseiről Szepessy László egy korábbi interjúban. - De említhetném, hogy beleszerettem a Szőke, Varga, Albert, Rákosi, Fenyvesi ötösfogatba. Kicsit konkrétabban, Novák Dezsőtől tanultam meg a Ferencváros címerében lévő három E-betű értelmezését.

Szepessy – vagy ahogy futballberkekben ismerték: „Szepi”, „Ló” – utolsó munkája trénerként a Gyirmót FC Győr irányítása volt a 2018/2019-es idényben. 2021 márciusában életmentő műtétet hajtottak végre rajta, akkor még úgy tűnt, legyőzheti a gyilkos kórt, amely azonban 2021 novemberétől újra kórházba kényszerítette. Szervezete 2022. január 15-én, szombaton adta fel a küzdelmet.

Szepessy Lászlót az FTC saját halottjának tekinti, temetéséről a klub gondoskodik."

Legfrissebb híreink