Gyász: elhunyt a debreceni edző, aki válogatott játékosokat nevelt

Vasárnap lett rosszul.

Forrás:

Elhunyt Szabó László, a debreceni Olasz Focisuli egyik alapító tagja. A szakemberről így emlékeztek meg a Facebookon:

"Tragikus hírt kell közölnünk. elhunyt Szabó László, mindenki Lacibácsija. Olcsván, családi házukban vasárnap váratlanul lett rosszul.

Szabó László az Olasz Focisuli egyik alapító tagja, nem régen ment tanáremberként nyugdíjba, de a focisulinál továbbra is fiatalosan dolgozott. Igazi gyerekszerető ember volt, tanítványai szép szavakkal gondolnak vissza rá. Mindig az őszinteségre és az életre nevelte a gyerekeket. Munkája alatt a szigorúság az utolsó helyen állt, mert azt vallotta: szeretettel és szép szóval minden megoldható. Ha bárki segítségért fordult hozzá, mindig alázatosan és segítőkészen állt elé.

Úgy érezte, hogy a segítség és a segíteni akarás egy kiváló emberi tulajdonság, amiből nála sosem volt hiány. Vezetőkkel, kollégáival, szülőkkel és természetesen a gyerekekkel mindig jó kapcsolatot ápolt, jó modorú és illemtudó embernek ismerték. Jó volt együtt dolgozni vele, hisz jókedvű, kedves és szerethető embert volt.
Az Olasz Focisuli indulása óta oszlopos tagja az edzői stábnak, a klub egyik alapító tagja. Ez idő alatt sok olyan labdarúgó került ki a keze alól, akik közül többen, válogatott játékosokká váltak.

Az 1985-ös korosztállyal minden lehetséges versenyt megnyertek, de a legemlékezetesebb a lengyelországi NIKE korosztályos Európa bajnokság megnyerése, majd a világbajnokságon szereplés volt számára Hollandiában Mindig szép szavakkal emlékezett vissza erre az időszakra.  Ezek után is remek korosztályokkal dolgozott együtt, de az újabb nagy sikert a 2000-es születésű játékosok jelentették, Velük a legnagyobb, a klagenfurt-i labdarúgó torna volt. Bozsik óvodás, és iskolai program kiemelkedő szervezője volt, melyet az MLSZ kitüntetéssel is elismert.

Minden intézményvezetővel, óvónővel, edzővel jó kapcsolatot ápolt ezért is lehetett az általa szervezett fesztivál olyan színvonalas és jól szervezett.

Nehéz lesz nélküle, fájó űrt hagyott itt bennünk! Emléke mindig elkísér minket.

Nekünk megtiszteltetés volt veled dolgozni, Laci bácsi! Nyugodjon békében! 

Szabó Lászlót a DHSE Olasz Focisuli saját halottjának tekinti. Temetésével kapcsolatban rövidesen tájékoztatást adunk."

Facebook

 

Legfrissebb híreink