Gyász: az MLSZ így emlékezik az 56-szoros magyar válogatott játékosra

Két világbajnokságon is szerepelt.

Forrás: mlsz.hu

Csütörtök este az NB1.HU is beszámolt arról, hogy elhunyt Tóth József.

A magyar válogatottban 56 alkalommal szereplő Tóth Józsefre így emlékezik az MLSZ:

"Augusztus 11-én, csütörtökön elhunyt Tóth József korábbi 56-szoros válogatott labdarúgó. A magyar válogatott és a Pécs, valamint az Újpesti Dózsa egykori kiválósága 70 éves volt.

A mindenki által csak Jokka becenéven ismert játékos Mosonmagyaróváron született, 1951 december másodikán. Tóth itt kezdett el futballozni, majd 1969-ben Pécsre került, ahol összesen 132 mérkőzésen lépett pályára, amelyek három gólt szerzett.

Hat évvel később Újpestre igazolt, az itt töltött kilenc éve alatt 263-szor húzta magára a lila-fehér szerelést. Újpesten töltötte legszebb éveit, kétszer lett magyar bajnok és kétszer hódította el a Magyar Népköztársasági Kupát a csapattal, igazi közönségkedvenccé vált. 1984-ben az MTK-VM-hez szerződött, itt két év alatt ötvenhat mérkőzésen játszott. Pályafutását a finn IF Kraft együttesében fejezte be.

A válogatottban 56 alkalommal szerepelt, többek között az 1978-as argentínai és az 1982-es spanyolországi világbajnokságon. Egyetlen válogatottbeli gólját éppen az utóbbi tornán szerezte, a Salvador elleni 10-1-es győzelem alkalmával.

Tóth Józsefet a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti."

Legfrissebb híreink