Gulácsiékhoz utaznak Szalaiék

"Magyaros" összecsapás a Bundesligában.

Forrás:

Különleges, „magyaros”, hétfő esti bajnokira készülnek a Bundesligában. Szalai Ádámék Gulácsiékhoz utaznak. A mérkőzés mindkét csapat számára kulcsfontosságú lehet, hiszen mindkét csapat az európai kupaszereplésért harcol. 
 
A hazaiak vannak ilyen szempontból előnyösebb helyzetben, hiszen negyedikek 41 ponttal egy meccs hátrányban az előttük álló Mönchengladbach mögött. Egy győzelemmel előre is lépnének a dobogóra.
 
A Hoffenheim a 8. helyen várja a találkozót, győzelem esetén a Leverkusent érik be.
 
A bajnokságban még szeptemberben találkoztak, akkor 2-1-es győzelmet aratott a Lipcse, majd októberben, a Német Kupában 2-0-al küldték haza Szalaiékat.
 
Ralf Ragnick, az RB Leipzig trénere is ezt a két mérkőzést említette, amikor arról kérdezték, hogyan készül a meccsre.
 
- A Hoffenheim lőtte legtöbbet kapura a Bundesligában. Amikor náluk a labda, meg tudják változtatni a játékstílusuk – mondta a szakvezető. - Próbáljuk majd megelőzni, hogy a játékukat játsszák, de ez nem lesz könnyű. Bár a szezonban már kétszer bizonyítottuk, le tudjuk győzni őket.
 
Szalaiék fiatal edzője, Julian Nagelsmann is szintén az előző két összecsapás alapján készül. Hasonló mérkőzést is vár, mint amilyenek azok voltak.
 
- Tudjuk, hogyan akar a Leipzig játszani, és hogyan szereztek eddig ennyi pontot – kezdte a tréner. - Egyik szezonbeli meccsünkön sem voltunk alárendeltek. Voltak jó pillanataink mindkét meccsen, mi is megszerezhettük volna a vezetést. De aztán teljesen más irányba mentek a meccsek. Miután hátrányba kerültünk, nagyon nehézzé vált számunkra. Kiegyenlített meccsek voltak, erre számítok most is.
 
A Lipcse keretében mindenki, még Kevin Kampl és Emil Forsberg is bevetésre kész Upamenco kivételével, így biztosak lehetünk abban, hogy legalább két magyar válogatott pályára lép Gulácsi Péter és Willi Orbán személyében. Szalai Ádám többnyire csereként segíti csapatát, nagy valószínűséggel ma is 15-20 percet kaphat Julian Nagelsmanntól.
 
A Hoffenheimnél közel sem ennyire rózsás a helyzet. Joelinton izom problémákkal küzdött a héten, bár, valószínűleg játszhat, azonban Ermin Bicakcic-nak és Dennis Geigernek ki kell hagynia az összecsapást.
 
Ősszel egyébként Gulácsi és Szalai volt mindkét alkalommal kezdő, míg Orbán nem kapott lehetőséget. A középhátvédnek most is vigyáznia kell, hiszen már négy sárgánál tart, ha ma is kap egyet, automatikus eltiltásra számíthat.
 
A mérkőzés 20.30-kor kezdődik.
 
Várható kezdőcsapatok:
RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Orbán (c), Konate, Halstenberg – Sabitzer, Adams, Demme, Forsberg – Werner, Poulsen
Hoffenheim: Baumann – Adams, Vogt (c), Posch – Kaderabek, Geiger, Demirbay, Schulz – Kramaric – Belfodil, Joelinton
 

Legfrissebb híreink