Gulácsi szíve aranyból van: hátrányos helyzetű gyerekeken segített

Meg is látogatta őket a Balatonnál.

Forrás: Gulácsi Péter/Facebook

A magyar válogatott kapusa régóta szívén viseli a hátrányos helyzetű gyerekek sorsát. Legutóbb 40 hátrányos helyzetű, súlyos szegénységben élő gyerek egyhetes balatoni táboroztatásának költségét állta. Sőt az RB Leipzig kapusa meg is látogatta a gyereket Révfülöpön. 

– A feleségemmel fontosnak tartjuk, hogy ne csak a véleményünket hangoztassuk társadalmi ügyekben, hanem konkrétan segítsünk is. Külföldi élsportolók között sok előremutató példát láttam, de ott van Szalai Ádám, a válogatott csapatkapitánya is, aki az alapítványán keresztül beteg gyerekeknek segít – magyarázta a kapus, a Blikknek, aki párjával, Vígh Dianával és két fiával meglátogatta a gyerekeket Révfülöpön, vitt nekik dinnyét, és rúghattak neki kapura is.

– Bízom benne, hogy a segítségnyújtási szándék egyre jobban elterjedhet azok között, akik megtehetik, legyenek sikeresek az élet bármely területén.

Gulácsi – aki évek óta jótékony célra ajánlja fel a válogatottnál megkeresett prémiumát, 2020-ban például 25 millió forintot adományozott egy gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedő kisfiú családjának – hozzátette, hogy szeretne hagyományt teremteni a nyári táborozásból, és a későbbiekben is meg fogja találni a módját, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeket segítsen.
 

 

 

Legfrissebb híreink