Gulácsi: Beleremeghet a város!

Az ellenük szóló ellenségeskedésről is nyilatkozott.

Forrás: RB Leipzig/Facebook

Gulácsi Péter az RB Leipzig kapusa, Sport Bildnek nyilatkozott, a Rangers elleni elveszített Európa-liga elődöntőről és a közelgő kupadöntőről, ahol Berlinben a Freiburg lesz az ellenfél.

”Glasgow nagyon keserű emlék! Hatalmas esélyünk volt egy európai döntőre, ami nem mindennap adódik meg egy csapat életében. A kupadöntő arról is szól majd, hogy bebizonyítsuk magunknak és mindenki másnak, hogy képesek vagyunk címeket nyerni. Emlékszem, milyen heves volt az ünneplés Lipcsében, miután feljutottunk a Bundesligába. Ha megnyerjük a trófeát, a város még jobban meg fog remegni! A Freiburgnak nagyszerű szezonja volt, de természetesen mi is akarjuk a trófeát. Nagyon jó és nagyon hangos is lesz 30 ezer lipcsei szurkoló előtt játszani. A klub történetének egyik legjobb szezonja szuperszezonná válhat. Ehhez viszont meg kell szerezni az első kupagyőzelmet. De a saját kezünkben van, hogy ez sikerüljön” – tekintett előre az RB Leipzig csapatkapitánya.

A német lap megkérdezte a 32 éves magyar válogatott hálóőrt arról is, hogy mit gondol miszerint a Leipzig Németországban finoman szólva sem tartozik a legnépszerűbb klubok közé, ugyanis a rivális szurkolók szerint csak a tőkeerős energiaital-gyártó főszponzornak köszönhetően lett meghatározó klub.
” Nem meglepő, hogy újra felerősödtek ezek a hangok, de úgy érzem, az elmúlt években nyújtott teljesítményünkkel a klub játékosai kiérdemelték a tiszteletet” – mondta Gulácsi. Hozzátette:” messze nem látok olyan elutasítást mások részéről, mint amiről nemrég újra lehetett olvasni. Labdarúgóként egyszerűen csak tiszteletet akarunk kapni az eredményeinkért, és úgy gondolom, hogy az elmúlt évek sikereiért sok elismerést is érdemlünk – mi így érezzük. A téma nem új és s nem meglepő, hogy egy finálé előtt újra előkerül, épp, amikor te vagy a középpontban. A csapat viszont remekül félre tudja tenni a problémákat egy ilyen meccs előtt”.

A lipcseiek a kupáért, szombaton 20 órakor csapnak össze a berlini Olimpiai Stadionban a Freiburg együttesével.

Legfrissebb híreink