Grozav magyar csapathoz igazol

Szombaton még nem léphet pályára.

Forrás: dvtk.eu

Gheorghe Grozav a Kisvárda után a Diósgyőr csapatát fogja erősíteni. Íme a DVTK közleménye a román válogatott futballista érkezéséről:

"Tovább erősödik a DVTK következő bajnokságra épülő csapata, Hegedűs János után júliustól a 31-szeres román válogatott Gheorghe Grozav is a DVTK-ban folytatja pályafutását.

- Magyarországon folytatom a pályafutásom, mert a bajnokság egyre jobb, mindenki láthatja, mennyit fejlődtek a körülmények az elmúlt években - mondta el Gheorhhe Grozav, a DVTK második nyári szerzeménye. - Feczkó Tamás régóta érdeklődött, hogy lenne-e kedvem Diósgyőrbe igazolni, és számomra rendkívül fontos, hogy egy kiváló vezetőedző velem akar dolgozni. A DVTK jó csapat, sok jó játékos alkotja a keretet, az egymás elleni mérkőzéseken pedig megtapasztaltam, milyen erőt ad a közönség.

Rendre kemény meccseket játszottam a DVTK ellen, nem is sikerült soha betalálni ellenük, és ez most már egy ideig így is marad. Mindenekelőtt játszani szeretnék, méghozzá a csapat hasznos tagjaként. Az eredményeket pedig majd meglátjuk, bízom benne, minél előrébb végzünk. Számomra legfontosabb a csapat eredményessége, a góljaim száma csak ezt követi. Szombaton a DVTK és a Kisvárda egymás ellen játszik, minden jót kívánok egykori csapatomnak, de számomra most már a Diósgyőr az első.

 

- Gheorghe Grozav személyében egy kreatív, gólerős és tapasztalt labdarúgót igazoltunk - tette hozzá Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - Nagyon fontos lesz, hogy nem csak gólokkal, hanem gólpasszokkal is segítheti majd a csapatot, hiszen ez a korábbi klubjaiban is jellemző volt rá. A koronavírus-járvány miatt elrendelt szünet után sajnos a gólszerzés nem volt erősségünk, ezért szakmai stáb részéről is fontos kérés volt, hogy egy támadóval erősítsük meg a keretet. Sok sikert kívánok neki Diósgyőrben!

A 31-szereres román válogatott Gheorghe Grozav az elmúlt két szezonban 37 mérkőzésen lépett pályára a magyar élvonalban, 12 szerzett találatával pedig alaposan hozzájárult a Kisvárda teljesítményéhez.

Gheorghe Grozav szülővárosában, a gyulafehérvári Unirea csapatában lett labdarúgó, itt mutatkozott be a román élvonalban 2009-ben. Két év után szerződtette a belga Standard Liège gárdája, majd a következő idényt kölcsönben a kolozsvári Universitatea csapatánál töltötte, 2012. május 30-án pedig egy Svájc elleni barátságos mérkőzésen rögtön győztes góllal debütált a felnőtt nemzeti tizenegyben. Nyáron leigazolta a Petrolul Ploiești, ahol a román élvonal mellett az Európa Ligában is fontos gólokat szerzett csapatában, így szerződéséből kivásárolta őt az orosz Akhmat Grozny. Ismét kölcsönbe tért haza a bukaresti Dinamóba 2015-ben, hogy aztán újra légiósnak álljon. A 183 centiméter magas szélső ezúttal dél felé vette az irányt: Törökországban előbb a Karabükspor, majd a Bursaspor labdarúgója lett. 2018-ban ismét hazatért, újra a Dinamo labdarúgója lett, ahonnan útja a magyar élvonalba, Kisvárdára vezetett.

Gheorghe Grozav természetesen szombaton még nem léphet pályára, de a felkészülést már Diósgyőrben kezdi társaival."

Legfrissebb híreink