Gróf Dávid kihívója visszatérne Angliába

Nem sajnálja a kint töltött időt.

Forrás:

„Egy másodpercet sem sajnálok a kint töltött időből” – mondta Deczki Máté a Reggeli Startban a Stoke City ifjúsági csapatainál eltöltött három évről. A 21 éves kapus idén nyáron hazatért nevelőegyesületéhez, a DVSC-hez, hogy aztán kölcsönben az NB III-as DEAC-nál folytassa pályafutását.

„Fiatalon kerültem ki, ami azért volt szerencsés, mert így nyomás alatt voltam, edzésen is teszteltek – mesélte Deczki Máté. „A kapusedzőm mondta nekem, hogy utólag majd megköszönöm neki ezt az időszakot, mivel ő nevelt férfivá mentálisan: nekem kellett takarítanom a cipőjét edzés után, meggyőződni, hogy a labdák fel vannak fújva; és néha-néha próbált ebben hibát találni, próbált olyan büntetések elé állítani, amik a büntetés után reakciómat fejlesztették - nem szabadott visszaszólnom, meg kellett csinálnom, amit mondott az edzőm.”

Debrecenbe szerződéséről és terveiről így nyilatkozott a kapus: „Itt nőttem fel, a szívem egyik része Debrecenbe húzott vissza, és nem tudtam rá nemet mondani. Rövid távú célom, hogy minél hamarabb feljussak a DVSC NB I-es keretébe, távoli célnak azt mondanám, hogy minél magasabb szintre eljussak a képességeim alapján. A Lokiban olyan stáb van, akik ebben tudnak majd segíteni: ezt is tartom a legnehezebbnek, de nem lehetetlen, hogy kipróbáljam magam külföldön – akár Angliában.”

Legfrissebb híreink