Görögországba igazolt a Vasas utolsó sikeres edzője

Már munkába is állt a szakember.

Forrás: Vasas

Ismerős arc tűnt ma fel az Aris FC-nél a magyar futball szerelmesei számára, az utolsó edző, aki valós sikert ért el Angyalföldön, Michael Oenning a görög csapat új edzője.

A magyarországi kaland előtt Németországban dolgozott Oenning, Nürnbergben és Hamburgban volt vezetőedző. 2016 év elején nevezték ki a Vasas élére, ahol egy bravúros tavaszi meneteléssel bent tudta tartani az angyalföldi gárdát. A következő évben nem kellett a piros-kékek fanatikusainak a kiesés miatt aggódniuk, a német szakemberrel hosszú időn keresztül vezették az NB I-et. A bajnoki cím ugyan nem jött össze, de a harmadik helyet így is megkaparintották. A kupában is sikeresek voltak, ahol a döntőben tizenegyesekkel maradtak alul a Ferencvárossal szemben. A következő szezonra a keretük nem nagyon változott, így meglepetésként érte a drukkereket, hogy utolsó helyen estek ki az élvonalból. A német tréner lejáró szerződését a csúfos kudarc után nem hosszabbították meg.

Forrás: imago/Aleksandar Djorovic

Magyarország után ismét hazájába vezetett az útja az FC Magdeburghoz, akikkel azonban az előző szezonban kiesett a második ligából, így menesztették. Jelenlegi csapata az Aris 6 forduló után a 9. helyet foglalja el a görög első osztályban 5 ponttal. Oenning így sem szakad el teljesen a magyaroktól, az Azerbajdzsán elleni győztes gólt szerző Korhut Mihály edzője lett.

Legfrissebb híreink