Görögország-Magyarország: Orban szembesült a kegyetlenséggel

Mit láttál a végén, spori?

Forrás: MLSZ

NEMZETEK LIGÁJA, C-LIGA
2. CSOPORT, 3. FORDULÓ
GÖRÖGORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–0 (0–0)
Athén, Olimpiai Stadion. Vezette: Tobias Stieler (német)
Görögország: Barkasz – Bakakisz, Papasztathopulosz, Manolasz, Cimikasz – Zeca, Kurbelisz (Ciolisz, 46.) – Bakaszetasz, Fortunisz, Pelkasz (Hrisztodopulosz, 85.) – Mitroglu (Buhalakisz, 94.). Szövetségi kapitány: Michael Skibbe
Magyarország: Gulácsi – Bese (Németh K., 75.), Orbán, Kádár, Fiola – Nagy Á. – Varga R. (Nagy D., 68.), Kleinheisler, Kalmár (Kovács I., 55.), Sallai – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Mitroglu (65.)
 
 
Majdnem olyan kegyetlen középső védőnek lenni, mint kapusnak. Elég egyetlen hiba az egész meccsen és igen könnyen gólt lehet kapni miatta. Ez történt Willi Orbannal, aki egyszer maradt le, Mitroglou meg is szerezte a mérkőzést eldöntő gólt. A magyar válogatottban az első meccsét játszó védő ezt leszámítva egyébként a mezőny egyik legjobbja volt.
 

Olyan meccset döntött el egyébként az imént említett találat, amiben nem volt benne, hogy a görögök gólt szereznek. Helyzeteink, lehetőségeink voltak az első félidőben, fordulás után sem lettünk megalázva, tudatosak, szervezettek voltak a csapatmozgások védekezésben és támadásban egyaránt.
 
A meccs hajrájában egyébként pirotechnikai eszközök bevetése miatt pár pillanatra állt is a játék, a mieinket a leginkább ekkor nem kellett félteni a lelátón.
 
Sajnos az esélyinket az is rontotta, hogy Pukki, 90. percben szerezett góljával a finnek idegenben intézték a finneket.
 
A hellének elleni két meccs alapján kijelenthetjük, az bizonyítja, hogy a két csapat azonos szinten van, hogy a két gárda a hazai meccsét tudta megnyerni egymás ellen.
 
A finneknek 9, a görögöknek 6, nekünk, 3, az észteknek 0 pontjuk van.
 
De másképpen is festhetne a tabella, ha a végén megkapjuk a tizenegyest. Ilyen szituáció után már bőven ítéltek tizit a sporik a futballtörténelemben.

Legfrissebb híreink