Gondok a Honvédnál: keményen megmondta a véleményét a kispesti legenda

Hiába próbáltak segíteni.

Forrás: honvedfc.hu

A DIGI SPORT NB1.HU-NAK KÜLDÖTT KÖZLEMÉNYE:

"A bennmaradás szempontjából sorsdöntő meccset játszik vasárnap a Budapest Honvéd Felcsúton. A piros-feketék két pont előnnyel várják a zárást a kieső helyen álló MTK-val szemben, és legalább egy pontra lenne szükségük a biztos NB I-es tagsághoz, amivel nem kellene figyelniük a rivális Debrecen elleni meccsének alakulását. A Honvéd korábbi labdarúgója, Nagy Antal tartott helyzetértékelést a Reggeli Startban.

Nagy Antaltól sok fradista ismerőse elnézést kért, amiért a bajnok zöld-fehérek 3-0-ra kikaptak az MTK-tól a 32. fordulóban, de szerinte nem másoktól kell várni a szerencsét: „Ha összeszámoljuk azokat a pontokat, amiket a 92. percben veszített el a csapat, akkor a harmadik és az ötödik hely között lenne a társaság” – világított rá a mentális problémákra a válogatott korábbi csapatkapitánya. „A Puskás Akadémia ellen ennek a védelemnek kellene lehoznia egy nullás meccset. Vajon tudja-e ezt ez a csapat? Hát, kételyeim vannak.”

Nagy Antal a játékospolitikáról is szót ejtett: „Ami a magyar labdarúgásra jellemző, az jellemző a Honvédra is. Jönnek-mennek az edzők, akik az aktuális meccset akarják megnyerni. Attól függően, hogy milyen nemzetiségű az edző, hoz olyan nemzetiségű játékosokat, és megpróbálja a pontokat megszerezni azért, hogy ő túléljen. A fiatal játékosok beépítése ebből következően nem divat. A Honvédnál megjelentek válogatott szintű labdarúgók, közben Botka és Vécsei a Fradiban játszik, Gróf Debrecenben véd, külföldre is mentek játéksokok. Régebben egyre jobb játékosok jöttek, és egyre jobb lett a csapat; ott van Szendrei, aki alig kezdett el játszani a csapatban, már a Videotonnál kötött ki, ahol persze nem játszik, nekünk viszont nagy szükségünk lenne rá.”

A Honvéddal négy bajnokságot nyert hátvéd arról is beszélt, hogy korábbi játékostársaival hogyan segítene a klubnak: „Felvetettük a vezetőknek, nem kíváncsiak ránk: van kapusedző, a csatárokkal is foglalkoznak, védőedző viszont nincs, mi meg nem tudunk védekezni. Az elmúlt három évben ha ránk támaszkodtak volna, lenne védekezés, és lenne nyolc ponttal többünk. Felajánlottuk, hogy fizetés nélkül leülünk az edzővel, és felhívjuk a figyelmet a hibákra, elmondjuk, hogy mi lehet a megoldás. A vezetők azt mondták, hogy a csapat az edző saját felelőssége, de mi nem osztani akarjuk az észt, hanem felhívni a figyelmet a hibákra, aztán vagy megfogadja, vagy nem. Az ne fogadjon el tanácsot, aki hibátlanul dolgozik. A Honvéd életben maradásának alap feltétele, hogy NB I-es maradjon, hallgassák meg ezt a közösséget!”

A vasárnapi felcsúti meccsel kapcsolatban a következőt mondta a mexikói világbajnokságot is megjárt labdarúgó: „Nem vagyok optimista. Ezek a srácok ugyanúgy megtesznek majd mindent, amit tudnak. Itt az a kérdés, hogy milyen napot fog ki a Puskás Akadémia, a szerencse mellénk áll-e. A bírok sem állnak a Honvéd mellett az utóbbi időben, és olyan VAR-döntéseket láttam, amik felháborítottak. De van egy mondás a régiek között: a korcs kutya presztízsből is nagyobbat harap. Abban bízom, hogy talán ez a mondás bejön, és valahogy a fiúk kikínlódnak egy döntetlent.”

Legfrissebb híreink