Góllal debütált az 50-es lábú, ünnep a táborral – videók

Kiütés ellenére is dicsért a vesztes edző.

Forrás:

Mindig pikáns, ha két újonc találkozik egymással, akkor meg pláne, ha a két gárda csak vereségeket tud felmutatni. A Kaposvár maradt a slamasztikában, a ZTE viszont bizakodhat a 4-0-s győzelme után.

A méretes vereség ellenére Diszt László, aki hivatalosan a Kaposvár mestere, megdicsérte a játékosait:

 

„A vereség mindig fájó és soha nem jön jókor, de dicséret illeti a csapatot. Egy igazi NB I-es meccset játszottunk, ahol megmutattuk, hogy igenis van helyünk az élvonalban. Az első negyed órában jobbak voltunk, de a kiállítás és a könnyen megadott tizenegyes befolyásolt a mérkőzést. Több mint hetven percet játszottunk emberhátrányban, sőt két sérültünk is volt az első félidőben, ami még nehezebbé tette a mérkőzést. A második félidőben ennek ellenére nagyszerűen játszottunk, tíz emberrel többet birtokoltuk a labdát, több helyzetet alakítottunk ki és szereztünk egy érvényes gólt is. Ha megadják mindenféleképpen más lett volna a találkozó, hiszen biztos, hogy feldobta volna a csapatot a gól, mivel a ZTE játéka ekkor nem volt igazán veszélyes. A négy nulla ellenére dicséret illeti a csapatot.”

 

Dobos Barna, a zalaiak szakvezetője elégedett volt a meccs után. Stieber Zoltán még nem játszott, de az 50-es lábmérettel rendelkező Ikoba Eduuvie bemutatkozott és ha már bemutatkozott, szerzett is egy gólt a meccsen.

 

 

Dobos Barna: „Mindenek előtt szeretném megköszönni a csapat nevében is fantasztikus szurkolást. Nagyszerű érzés volt átélni, hogy ennyien eljöttek a meccsre és végig buzdítottak minket, ez óriási erőt adott a fiúknak. Bízom benne, hogy egy hét múlva, hazai pályán is hasonló hangulatban játszhatunk majd. A mérkőzést értékelve, kicsit idegesen kezdtünk, talán annak köszönhetően, hogy az előző két bajnokin bár jól játszottunk, nem sikerült pontot szereznünk. Folyamatosan fejlődünk, ezúttal a kiállítást jól tudtuk kihasználni, de a győzelem volt a legfontosabb, hiszen mindenképp szerettem volna, hogy a három idegenbeli meccsből szerezzünk három pontot. Jövő héten végre hazai pályán lépünk pályára, azért dolgozunk, hogy a jövőben is sikeresek legyünk.”

 

A ZTE szurkolótábora is minden elismerést megérdemel. A meccs előtt lelkesen mozgósítottak, hozzájárultak a csapat sikeréhez, jogos volt az ünnep lefújás után.

 

 


EMLÉKEZTETŐ:

Kaposvári Rákóczi FC-Zalaegerszeg 0-4 (0-2)
Kaposvár, v.: Karakó
gólszerzők:
Radó (33., tizenegyesből), Barczi (34.), Devecseri (83.), Ikoba (89.)
sárga lap: Ádám (31.), Nagy R. (47.), Szakály (53.), illetve Devecseri (45.)
kiállítva: Nagy K. (17.)
Kaposvár: Pogacsics - Nagy K., Hadaró (Nagy T., 41.), Hegedűs, Fodor - Jakimiv (Vachtler, 38.) - Nagy R., Szakály, Nagy J., Csiki (Bíró, 84.) - Ádám
ZTE FC: Demjén - Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás - Mitrovic (Holodjuk, 75.), Kocsis, Bedi, Barczi (Hudák, 68.) - Radó, Bobál (Ikoba, 88.)
 
A két újonc csapat egyaránt pont nélkül várta a negyedik fordulót, igaz, a ZTE előzőleg csak két mérkőzést játszott. A vendégek nem nevezték a meccsre a nemrég szerződtetett, 26-szoros válogatott Stieber Zoltánt, aki júliusban távozott az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő DC Unitedtől, és 14 szezont töltött el légiósként. A lendületesen kezdő hazaiak a 17. percben tíz főre fogyatkoztak Nagy Krisztián durvasága nyomán, az emberelőnybe került ZTE pedig egyre többet kezdeményezett. Ennek eredményeképpen egy perc alatt két góllal elhúzott a másodosztály bajnoka, a Kaposvár a félidő hajrájában jutott el újra helyzetekig. A fordulás után a játékvezető les miatt érvénytelenítette az elszántan rohamozó hazaiak szépítő találatát, majd felváltva alakultak ki helyzetek a két kapu előtt. A hajrában a vendégek újabb két gólja megpecsételte a somogyi csapat sorsát, a ZTE 2012 áprilisa után nyert újra élvonalbeli mérkőzést.

 

 

 

Mint már jeleztük, Giuseppe Sannino elgondolkozik a folytatáson. Részletek a linkre kattintva érhetőek el.

Legfrissebb híreink