Gólkirályság: kispesti, kövesdi, fehérvári és két fradista reménykedhet

Triplázhat a Honvéd.

Forrás:

Az OTP Bank Ligában nem csak a csapatok között megy komoly küzdelem a jobb helyezésekért, de a gólkirályi címért is nagy vágta lesz az utolsó hat fordulóban. Így fest a góllövőlista:
 

null

null

 
Jelenleg a magyar válogatott Holender Filip neve mellett díszeleg a legtöbb találat, a Honvédnak a szezon végén búcsút intő 24 esztendős labdarúgó eddig 13 alkalommal ünnepelhetett. Holender ebben a naptári évben egyébként nagyon csipkedi magát, a Paks és a Puskás Akadémia ellen például duplázni tudott. Holendernek és a Honvédnak a következő három fordulóban nem lesz könnyű dolga, hiszen a Loki, az Újpest és a Fradi is veszélyes ellenfélnek ígérkezik.
 

null

null

 
Nem kizárt, hogy címvédésnek leszünk szemtanúi a szezon végén, hiszen az előző kiírás gólkirálya, Davide Lanzafame hátránya csak egy gól Holenderrel szemben. Persze kérdés, hogy az olasz légiós körül kialakult konfliktus után Szerhij Rebrov mekkora szerepet szán játékosának. Lanzafame egyébként legutóbb március elején köszönt be az élvonalban, előbb a Diósgyőr, majd az MTK kapuját terhelte két-két góllal. Lanzafame mellett Varga Roland személyében egy másik Fradi-játékos is álmodozhat a gólkirályi címről. Varga gólszámlálója jelenleg 10-et mutat, érdekesség, hogy ő is az Örökrangadón villant legutóbb. A bajnoki címért küzdő FTC-nek húzós a sorsolása, hiszen a kövesdi kiruccanás után négy kemény dió vár az együttesre. Ezeken a rangadókon egy-egy Lanzafame-villanás vagy Varga-gól szó szerint aranyat érhet a zöld-fehéreknek. Persze csak akkor, ha előbb bizalmat szavaz nekik a vezetőedző.
 

null

null

 
Vargához hasonlóan a mezőkövesdi Sztefan Drazsics és a MOL Vidi húzóemberének számító Marko Scsepovics is 10-10 alkalommal járt túl az ellenfél kapusainak az eszén, tehát nekik is van még sanszuk a trónra. Scsepovics lőlapjának az az érdekessége, hogy 10 különböző meccsen szerezte a góljait, vagyis duplázni még nem tudott ebben a szezonban. A székesfehérvári labdarúgó főleg az utolsó négy fordulóban szórhatja meg magát. 
 

null

null

 
Drazsics sem hagyta el góllövő cipőjét 2019-re, az előző két fordulóban egyaránt beköszönt, de Szombathelyen is nyerőembernek bizonyult, ugyanis a 2-1-es győzelem során kétszer mattolta a Hali hátsó alakzatát. A Kövesd a hétvégén a Fradit fogadja, de ezt követően olyan meccsek következnek, amelyeken Drazsics simán hengerelhet. 
 

null

null

 
Az elmúlt két szezonban a Honvéd adta a gólkirályt, előbb Eppel Márton, majd Davide Lanzafame fejére került a gólkirályi cím. A mostani állást figyelembe véve nem lenne meglepő, ha Holender jelentős egyéni trófeával búcsúzna el a kispesti drukkerektől, de ehhez a kihívóknak is lesz egy-két szavuk.

Legfrissebb híreink