Gólgazdag rangadó jöhet, a kispesti kapus poénjai, először fordul elő a Kisvárdával - előzetes

Kiváló képet kaphatnak a paksiak.

Forrás: honvedfc.hu

Pénteken az Újpest-Diósgyőr mérkőzéssel elrajtolt a 21. forduló az NB I-ben, szombaton pedig három összecsapással folytatódik az aktuális játéknap.

Egyre inkább beérik Michael Oenning munkája Újpesten - NB1.hu

 

Puskás Akadémia-Paks (kezdés: 14.45)

A két együttes 18. alkalommal találkozik az NB I-ben. Eddig hétszer-hétszer nyertek a felcsútiak és a paksiak is, míg három összecsapás döntetlennel végződött. A tabellán a hazaiak a második, a vendégek pedig a negyedik helyen állnak, így nyugodtan nevezhetjük rangadónak az összecsapást. Az előjelek alapján a gólok is potyogni fognak, hiszen a Paks weboldala arra világított rá, hogy ebben a párharcban a gólátlag 3,3. 

Bognár István vízválasztónak tartja ezt a találkozót paksi szempontból. A futballista elmondta, a felcsútiak is biztosan feltüzelve várják a találkozót.

"Számunkra ez a találkozó egy kiváló képet fog alkotni, miszerint gondolkodhatunk-e feljebb, vagy a középmezőny első felében kell megszilárdulnunk. Fontos meccs lesz tehát, de nem csak nekünk, a Puskás Akadémia nyilván még jobban el szeretne szakadni az üldöző bolytól. A legutóbbi, 6-2-es győzelmünk után ellenfelünkben biztos dolgozik majd a revans vágy is, mi pedig ismét sikert szeretnénk elérni ellenük. Sokhelyzetes találkozóra számítok, akár újra sok góllal, hiszen mindkét gárda szeret támadni. A végén pedig az örülhet, aki jobban fog koncentrálni, bízunk benne, hogy ezek mi leszünk" - fogalmazott Bognár a paksifc.hu-nak.

Kisvárda-ZTE (kezdés: 17.00)

A zord időjárás átírta a forgatókönyvet, ugyanis a két gárda a Szusza Ferenc Stadionban méri össze az erejét. A Várda NB I-es történetében először fordul elő, hogy a hazai meccsét nem a Várkertben fogja lejátszani. Supka Attila nem panaszkodott a költözés miatt.

Megvan, hol lesz a Kisvárda-ZTE - NB1.hu

 

"Azt gondolom, jó döntés született, hiszen nem jött volna jól, ha szabaddá válik a hétvége, és ki tudja, a sűrű tavaszi versenynaptárban mikor találtunk volna helyet a mérkőzésnek. Igyekeztünk gyorsan alkalmazkodni a helyzethez, és bár sajnáljuk, hogy nem hazai környezetben játsszuk le a mérkőzést, bízunk benne, hogy ebből nem származik majd hátrányunk. A tervezett játékstílusunkat nem befolyásolja a helyszínmódosítás, ugyanúgy győzelemre törekszünk majd, mintha otthon játszanánk, illetve mint minden mérkőzésen, most is a három pont megszerzése a célunk" - mondta Supka a kisvardafc.hu-nak.

A ZTE csütörtökön a Tiszafüred otthonában 2-1-es győzelmet aratott, ezzel továbbjutott a Magyar Kupában. Boér Gábor elmondta, a találkozón tudta pihentetni a kulcsembereket, míg az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok bizonyíthattak. 

Budapest Honvéd-Budafok (kezdés: 19.30)

A nap nyitányán a Puskás Akadémia-Paks meccsen két az élbolyban található csapat találkozik, míg a záráskor a kieséstől fenyegetett együttesek csatáznak. A Budafok jelenleg a 11., a kispestiek pedig a 10. helyen állnak a táblázaton. 

Tomás Tujvel frappáns kedvében volt, amikor a kispestiek hivatalos oldalának nyilatkozott.

"Minimum eggyel több gólt kell rúgnunk az ellenfélnél! Játszottunk már, s nyertünk is a Budafok ellen, de nem szabad abból a meccsből kiindulni, az már a múlté. Szerintem az a legfontosabb, hogy egységesek legyünk, csapatként küzdjünk, na és hogy valaki rúgjon végre annyi gólt, hogy őt válasszák a meccs legjobb játékosának!" - mutatott rá a rutinos kapus.

December 23-án a Honvéd a Budafok otthonában szerezte meg a három pontot. Csizmadia Csaba tanítványai jól emlékeznek arra az ütközetre.

"A decemberi, budafoki meccs óta majdnem két hónap telt el, nem igazán tekinthető kiindulópontnak az a kilencven perc. Ugyanakkor úgy látom, a kispestiek játéka nem sokat változott ezidő alatt, amiből következtethetünk arra, hogy szombaton sem leszünk alárendelt szerepben. Legutóbb voltak jó időszakaink a komoly játékerőt képviselő Honvéd ellen. Ezúttal ennél többet akarunk elérni és mindent megteszünk, hogy pontokkal térjünk haza a Hungária körútról" - vélekedett Oláh Bálint a Budafok hivatalos oldalának.

A tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink