Gödörben a Honvéd: a potyagólt is szóba hozta az olasz edző

Miriuta elmondta, miért Felipének szavazott bizalmat.

Forrás:

A Honvéd beragadt a bajnokság rajtjánál, a kispestiek szombaton a Kisvárda ellen sem tudtak pontot szerezni. A fővárosiak mellett csak a ZTE és a Kaposvár bukta el eddig az összes meccsét az NB I-ben. 

Giuseppe Sannino a vereség ellenére is látott pozitív momentumokat, szerinte a játékosai kitették a szívüket-lelküket a pályára. A sajtótájékoztatón az olasz szakember Horváth András potyagóljára is kitért.

"Sajnos ez is a labdarúgás része, nem mindig zárul örömmel egy mérkőzés. Keserű számunkra ez a mai sikertelenség, és természetesen a bajnokságban sem ilyen kezdést terveztünk. Nem vonhatok le semmit a játékosok érdeméből, nagyon odatették magukat, ezzel a játékkal, amit ma produkáltak, nem érdemelték meg a vereséget. Tökéletesen megértem, hogy a szurkolók ma elégedetlenek és boldogtalanok voltak, és azt is megértem, hogy a klub sem örül ennek az eredménynek, de edzőként azt mondhatom, hogy a játékosok nagyon odatették magukat. Ha csak az eredményt látjuk, azt gondolhatnánk, hogy a Honvéd a pályán nem teljesített semmit, én azonban csak azt tudom mondani, főleg a második félidőre gondolva, hogy a fiúk szívüket-lelküket kitették és nagyon jól játszottak.

A szerencse sem állt a mi oldalunkon, elég, ha csak a meccs végi potyagólra gondolunk. De egyáltalán nem haragszom Horváth Andrásra, sőt, odamentem hozzá a meccs végén, és megköszöntem neki a ma esti teljesítményét" - fogalmazott Sannino.

 

Miriuta László szerint a hajrában lankadt a játékosai figyelme. A Várda szakvezetője azt is elárulta, miért Felipére esett a választása.

"Boldog vagyok természetesen a három pont megszerzése miatt. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, hiszen a Honvéd is győzni szeretett volna a két vereségét követően. Nekünk jött össze a győzelem, de a hazaiak 1-2-nél egyenlíthettek volna, ám kimaradt a helyzetük.

Jobban kellett volna figyelni és védekezni a végén, hiszen a kétgólos előnyünket majdnem leadtuk, ha 2-2 lett volna, akkor vége a világnak! Felipe jó kapus, akárcsak Minca, most Felipének adtam lehetőséget, jól védett" - jelentette ki Miriuta.

 

Emlékeztető: 

Budapest Honvéd FC-Kisvárda Master Good FC 1-3 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.:
Pintér Cs.
gólszerzők: N'Gog (89.), illetve Ene (9.), Lucas (61.), Grozav (93.)
sárga lap: Uzoma (27.), Kukoc (71.), illetve Ene (38.), Protic (56.), Gosztonyi (62.), 
Honvéd: Horváth A. - Kamber, Lovric, Macdonald - Ikenne-King, Gazdag (Moutari, 64.), Kesztyűs, Banó-Szabó (Ben Hatira, 53.), Uzoma (Kukoc, 64.) - N'Gog, Lanzafame
Kisvárda: Felipe - Melnyik, Berios, Ene, Protic - Lucas, Karaszjuk, Cukalasz (Rubus, 82.) - Grozav, Hugo Seco (Sassá, 89.), Kovácsréti (Gosztonyi, 59.)

A vendég szabolcsiak már a kilencedik percben megszerezték a vezetést: egy szabadrúgás után a román Cornel Alexandru Ene közelről fejelt a hálóba. A folytatásban egyik oldalon sem alakult ki sok helyzet.

 


    
A második félidő elején előbb a kisvárdai Lucas Marcolini, majd a kispestiekhez hétfőn visszatért Davide Lanzafame hagyott ki nagy lehetőséget, de a brazil Lucas a 61. percben javított, és pontos, 20 méteres lövésével már 2-0-ra vezetett a Kisvárda. A folytatásban kiegyenlített játékkal teltek a percek, a vendégek magabiztosan őrizték az előnyüket, majd a hajrában egy-két veszelyes kispesti helyzetet, illetve egy gólváltást követően alakult ki az 1-3-as végeredmény.
    
A két újonc, a Zalaegerszeg és a Kaposvár mellett a Budapest Honvéd a harmadik olyan csapat az NB I-ben, amelynek még nincs pontja.

Legfrissebb híreink