Gerának meg sem fordult a fejében a visszavonulás

Telki – A Fradi középpályása addig jön a válogatottba, amíg hívják.

Forrás:

A magyar válogatott itthon játszó futballistái megkezdték a felkészülést Telkiben a Svájc és Lettország elleni világbajnoki-selejtezőkre.

 

A Ferencváros középpályása, Gera Zoltán sérülés miatt kihagyta a Feröer-szigetek elleni összecsapást, de Svájc ellen minden bizonnyal főszerepet kaphat a középpályán.

 

 – Éreztem magamban az elszántságot a folytatáshoz. Semmi nem indokolta, hogy visszavonuljak a nemzeti csapattól. Akik itthon szerepelnek, azoknak pluszmotivációt jelent, hogy a válogatottban játszhatnak, így vagyok ezzel én is – árulta el Gera a Blikknek. – Nem is gondolkoztam azon, hogy le kellene mondani erről a lehetőségről, amíg van erőm, egészséges vagyok, bírom a terhelést és megy a játék, addig folytatni szeretném. Ha majd egyszer eljön az idő, amikor a szövetségi kapitány azt mondja, nincs szüksége rám, akkor elfogadom a döntést, nekem ezzel nem lesz bajom.

 

A magyar válogatottban eddig 93-szor pályára lépő rutinos futballista szerint van esély a jó szereplésre a kvalifikációs sorozatban.

 

– Ha azon az úton járunk továbbra is, amely az Európa-bajnokságig vezetett, s folyamatosan fejlődni tudunk, jó eredményeket érhetünk el. Nem szabad megtorpanni. Az első csoportmeccsünkön egy-két futballista meccshiánnyal küszködött, most már több találkozó van a lábunkban. Az pedig fontos, hogy a pályán mindenki az adott mérkőzésre tudjon koncentrálni, s ne azzal foglalkozzon, képes-e végigjátszani a kilencven percet. Abban biztos vagyok, hogy most jobb formában lesz a csapat.

 

Legfrissebb híreink