Gera Zoltán súlyos hibáról beszélt a négygólos vereség után – reakció

Már csak egy Eb-selejtezőnk van hátra.

Forrás:

Mint azt pénteken este jeleztük: „Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott 4-0-ás vereséget szenvedett Osnabrückben Németország ellen, Eb-selejtező mérkőzésen. Gera Zoltán együttese a 17. percig bírta a hazai nyomást, majd 2-0-ás félidei vezetés után, még két gólt kapott a csoport élén végző németektől. Bár még a magyarokra vár egy Lettország elleni összecsapás, már most biztos, hogy a negyedik helyen zárja a hatfős csoportot a válogatott.”

A magyar válogatottban a kapus Veszelinov Dániel mellett Cipf Dominik is először volt tagja a kezdőcsapatnak, amelyben öt olyan (2002-es vagy fiatalabb) labdarúgó kapott helyet, aki még a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezőjében is szerepelhet.

A németek a mérkőzés első perceitől labdabirtoklási fölényt alakítottak ki, de a mieink az első negyedórában szervezetten védekeztek, és a megszerzett labdákból igyekeztek ellentámadásba lendülni. A németek 17 percig nem tudtak nagyobb lehetőséget kidolgozni, ekkor azonban nagyot hibáztunk a saját térfelünkön, egy rossz hazaadási kísérletre Moukoko csapott le, és egy csel után nagy erővel a kapuba bombázott (1-0). A 30. percben megduplázták előnyüket a hazaiak, Iyinbor szabálytalankodott a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Jonathan Burkardt a kapu közepébe lőtte (2-0).

Az első félidőben Baráth Péter távoli emelése, és Iyinbor szöglet utáni fejese adott munkát a német kapusnak, de egyik alkalommal sem kellett nagyot védenie. A félidő hajrájában egy újabb kapu előtt eladott labdát követően a kapufa mentette meg a csapatunkat.

A szünetben Gera Zoltán kettőt cserélt, Kusnyír Erik és Cipf Dominik helyére Bukta Csaba és Radics Márton állt be. A második félidőt lendületesebben kezdtük, egy-két helyzetünk is volt, de a félidő második felére nyomasztóvá vált a hazaiak fölénye, számos helyzetet alakítottak ki a kapunk ellen, és Tom Krauss, majd Lazar Samardzic találatával a hajrában beállították a 4-0-s végeredményt.

A magyar válogatott jövő kedden Rigában, a lettek ellen zárja az Eb-selejtező sorozatot, amelynek végé biztosan a negyedik helyen zár a csoportban.

– A mérkőzés elején nem volt nagy a tempó, nem játszottunk nyomás alatt, de elkövettünk egy súlyos egyéni hibát, és hátrányba kerültünk, majd egy újabb hibánk ismét német gólt eredményezett. A fordulás utáni első negyedórában feljavult a teljesítményünk, egy-két lehetőségünk is adódott, a végére azonban szétesett a játékunk, újabb hibák csúsztak be, és nagy különbségű vereség lett a vége. Jobb csapattól kaptunk ki, de koncentráltabb játékkal szorosabb lehetett volna a végeredmény – mondta a mérkőzés után Gera Zoltán az MLSZ honlapjának.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
Németország–Magyarország 4–0 (2–0)
Osnabrück, Bremer Brücke, 5609 néző. V: Ugurlu (török)
Németország: Mantl – Vagnoman, Bella-Kotchap (Dárdai Márton, 61.), M. Thiaw, Netz – Krauss, Stiller (Osterhage, 61.), Leweling (Alidou, 9.) – Knauff (Lemperle, 79.), Moukoko (Samardzic, 79.), Burkardt. Szövetségi edző: Antonio Di Salvo
Magyarország: Veszelinov – Csongvai, Mocsi, Iyinbor – Kusnyír (Radics, a szünetben), Cipf (Bukta, a szünetben), Kata, Baráth P., Kerkez – Schön (Komáromi, 79.), Németh A. (Tóth-Gábor, 86.) Szövetségi edző: Gera Zoltán
Gólszerző: Moukoko (17.), Burkardt (31. – 11-esből), Krauss (76.), Samardzic (90+3.)

Legfrissebb híreink