Gera Zoltán kalandozásai a magyar fociért

Van, amire ő sem számított.

Forrás:

Nem akármilyen napjai voltak Gera Zoltánnak és nem akármiket tett meg a magyar labdarúgásért.

Múlt héten az U21-es válogatottal készült a pénteki, Oroszország elleni, Eb előtti főpróbára, miközben csütörtökön arról értesítették, hogy a felnőtt válogatottnál kellene, hogy jelenése legyen Izland ellen, mert kell még valaki a szakmai stábba, aki minden játékost ismer, ráadásul a pozitív teszttel rendelkező Marco Rossival is tartotta állandó jelleggel a kapcsolatot telefonon, míg Cosimo Ignuscio inkább vezényelt.

Magyarország-Szerbia: csak egy jó passz kellett volna - NB1.hu

 

Aztán másnap az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként megszerezte az első győzelmet a csapatával (2-0) lett a vége, tegnap meg ismét a felnőtt válogatottnál volt (1-1 lett Szerbia ellen a Nemzetek Ligája mérkőzésen), mert már Ignucio koronavírus tesztje is pozitív lett, így még nagyobb feladat hárult rá.

Magyarország-Szerbia: kijutunk a vb-re is? - REAKCIÓK - NB1.hu

 

„Meglepődtem, amikor jönni kellett Izland ellen, de örültem nagyon, hogy részese lehettem a diadalnak. Másnap az U21-es válogatottal is volt meccsem, azt is sikerült megnyernünk. Számítottam arra, hogy megint jönnöm kell, arra viszont nem, hogy Cosimo Inguscio is ki fog esni és nekem kell őket képviselnem. Örülök a lehetőségnek, nagy élmény és megtiszteltetés volt. Remélem, hasonlóan jó eredmények várnak még rám pályafutásom során. Szerbia ellen nagyon jól játszottunk az első félidőben, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, a szerbek pedig egyetlen ziccerükből betaláltak. Mi domináltunk, jól játszottunk. A szünetben azt beszéltük meg, hogy ugyanilyen agresszívan kell őket támadni, hogy hibázzanak. A második félidő elején sikerült is, de ahogy telt az idő, sajnos már fáradt a csapat. A szerbek ellen ez normális, hiszen komoly játékerőt képviselnek. Az utolsó tíz-tizenöt perc hektikus volt, szétszakadt a pálya, nekünk is voltak lehetőségeink, nekik is. Igazságtalan lett volna veszíteni, szerintem közelebb álltunk a győzelemhez. Értékelni kell ezt a pontot és azt, hogy a szerbek egyszer sem tudták megverni az együttesünket. A játékosaink viszont csalódottak voltak, hiszen nyerni akartak Szerbia ellen is.″

Gera Zoltán az M4 Sportnak a lefújás után azt nyilatkozta, még nem tudja, hogy lesznek-e és ha igen, akkor kik behívva a válogatott keretbe, erről majd Marco Rossi dönt.

Rossi az nb1.hu-nak a keret kihirdetésekor azt válaszolta, hogy azért ilyen mély a keret, mert minden eshetőségre fel kellett készüljenek.

Legfrissebb híreink