Gera megfogadta: ha kell, 1 nap alatt tekeri körbe a Balatont

Rajt Angliában - két csapatnak szurkol majd.

Forrás:

ÍME, A DIGI SPORT NB1.HU-NAK KÜLDÖTT KÖZLEMÉNYE
 

Szeptember 12-én, szombaton útjára indul a labda a világ legerősebb labdarúgó bajnokságában, a Premier League-ben. A DIGI Sport 190 mérkőzést közvetít a 2020/21-es idényben, a televízió emellett heti többórás friss tartalommal, magazinműsorokkal, és a fordulók részletes összefoglaló műsoraival szolgálja ki a nézőket. A Premier League új szezonjának nyitómérkőzését, a Fulham-Arsenal összecsapást, és a címvédő Liverpool (West Bromwich Albion elleni) első fordulós meccsét is élőben közvetíti a csatorna.


Gera Zoltán West Brom- és Fulham-szurkoló lesz egyben
Gera Zoltán, a Premier League történetének legismertebb magyar játékosa 2004 és 2011 között a West Bromwich Albion, majd a Fulham kötelékében öt szezonon keresztül bizonyított a világ legismertebb ligájában. Külön öröm számára, hogy mindkét korábbi klubja visszajutott erre az idényre az angol élvonalba. A 97-szeres magyar válogatott a Háromoroszlán című magazinműsor évadnyitó részében azt mondta: „West Brom- és Fulham-szurkoló leszek együtt. Szakmai és szurkolói mivoltomból azt mondom, hogy mindkét csapat bent marad. Mit vállalok ezért? Ha nem jön be a tippem, akkor körbetekerem a Balatont biciklivel 1 nap alatt!”


A Championship előző idényének bajnoka, a Leeds United 16 év után játszhat újra a Premier League-ben, a West Bromwich Albion két másodosztályú szezon után, míg a Fulham egy kihagyott idényt követően bizonyíthat újra a legmagasabb osztályban. „Az a legnehezebb, hogy a feljutók állandósítsák a jó formát, ha tudnak csinálni egy jó sorozatot. Kulcskérdés, hogy hogyan kezdik a szezont. A West Bromnak nehezebb lesz a bent maradás, mint a Fulhamnek. A három feljutó közül a Leeds a legerősebb. Marcelo Bielsa csapata képes arra, hogy megakadályozza az ellenfelek veszélyes támadójátékát” – tette hozzá Gera, aki arról is beszélt, hogy milyen a kinti légkör egy nappal a rajt előtt. „Azt szokták ilyenkor mondani, hogy ’buzzing’ van, hogy fel van dobva mindenki a szezonkezdéstől. Ez biztos így van most is, főleg az első, Fulham-Arsenal nyitómeccs előtt. Amikor a Fulhamhez kerültem, akkor mi is pont az Arsenal ellen kezdtünk az első fordulóban, meg is vertük őket 1-0-ra. Remélem, szombaton is így lesz” - nyilatkozta a DIGI Sportnak Gera Zoltán.


Ki lesz a bajnok?
Az előző idényt hatalmas, 18 pontos előnnyel megnyerő, és számtalan rekordot megdöntő Liverpool ezúttal is a bajnokság legnagyobb esélyese. Jürgen Klopp csapata hazai pályán majdnem 100 százalékos volt, 19 mérkőzésen 18 győzelmet és egy döntetlent könyvelt el, de idegenben is csak háromszor kapott ki a 30 év után újra aranyérmet szerzett alakulat. A „Vörösök” legkomolyabb kihívója ezúttal is a Manchester City lehet, amely 2018-ban és 2019-ben is a dobogó legfelső fokán zárta a bajnokságot. 2017-es Premier League elsősége után a Chelsea is újra a bajnoki címet célozhatja meg, eddig a londoni klub költötte a legtöbbet a nyári átigazolási időszakban. A dobogós helyekért a Manchester United, az Arsenal és a Tottenham Hotspur csatáját várják a legtöbben, de top 4-es helyezésről álmodnak a Wolverhampton Wanderers és az Everton szurkolói is.


190 mérkőzés, heti 4 órányi friss magazinműsor
A sportcsatorna neve az elmúlt tíz évben egybeforrt az angol labdarúgással. A Premier League hazai rajongóit – a 190 bajnoki mérkőzés közvetítése mellett – ebben az idényben is rengeteg plusz tartalommal szolgálja ki a televízió. Péntekenként a Háromoroszlán főszereplői, Monoki Lehel, Sallói István, Bánki József és Szedmák Zita szórakoztatja a nézőket a népszerű egyórás élő magazinműsorban. A fordulókat követő összefoglalóban minden gólt és minden lényeges momentumot láthatnak a nézők az aktuális bajnoki meccsekről, emellett a csatorna szakértőinek részletes elemzései, és olykor parázs vitái sem maradthatnak ki a másfél órás műsorból, amelyben Bede Ferenc is állandó szereplő. A PL Preview, a PL World és a PL Match Pack műsorok összesen heti másfél órában foglalkoznak a világ legnépszerűbb bajnokságának aktuális eseményeivel.


Minden idők legsűrűbb programja
Az előző idény a koronavírus-járvány miatt minden idők leghosszabb angol bajnoksága volt. A tavaszi kényszerszünet az idei szezont is arrébb tolta. Az eredeti augusztus 8-i kezdési időpont szeptember 12-re módosult, és mivel a jövő nyárra elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokság miatt május 23-án be kell fejezni a küzdelmeket, így minden idők legsűrűbb Premier League idénye következik. A 2020/21-es szezont a kötelező válogatott szüneteken kívül mással nem szakítják meg, ezúttal a téli szünet is csak bő egy hétig tart majd. A jelenlegi járványügyi intézkedések miatt továbbra is nézők nélkül, zárt kapuk előtt rendezik meg a bajnoki mérkőzéseket.
 

Legfrissebb híreink