Gera: 20 évesen Ronaldo sem volt világklasszis

Nem örül annak, hogy nem hemzsegnek NB I-esek a keretében.

Forrás: MLSZ

Gera Zoltán keresi a legjobb 21 éven aluli magyar labdarúgókat, de nincs könnyű helyzetben, hiszen a keretében csak hat NB I-es játékos szerepel, miközben Szoboszlai Dominik, illetve a felnőttválogatottban Kádár Tamás helyére behívott csapatkapitány Szalai Attila játékára sem számíthat. A DIGI Sport híradójának arról is beszélt, hogy sok 20 éves játékos még távol van a kész labdarúgótól – ilyen volt Gera Zoltán, sőt még Cristiano Ronaldo is.

„Visszaemlékszem arra, amikor én még U21-es játékos voltam, az első mérkőzésen csak azt látták bennem, hogy van bennem tehetség, viszont a játékom elég összevissza volt. Engem is be kellett állítani egy rendszerbe, ehhez idő kellett, úgyhogy ehhez kell a türelem” – válaszolta a DIGI Sport híradójának a kérdésére Gera Zoltán, aki annak idején a West Brom légiósaként testközelből láthatta, milyen a 20 éves Cristiano Ronaldo.

 

„Vannak később érő játékosok, vannak, aki korábban. Cristiano Ronaldo 20 éves korában nem volt világklasszis játékos. Nagyon sokat kellett őt faragni a Manchesterben, és szerencsére olyan játékosok vették körül, akik nem udvariaskodtak neki, hanem, ha kellett valamilyen segítség, akkor segítettek neki, akár úgyis, hogy rászóltak, hogy itt ezt nem lehet megtenni. Van, aki 18-19 éves korában nagyon érett, van, aki 22-23 éves korában kezd beérni.”

 

Gera a Puskás Aréna pénteki Magyarország-Uruguay nyitómeccsén búcsúzik hivatalosan a felnőtt válogatottól, de ő most csakis a saját csapatára koncentrál. „Engem teljesen leköt az U21-es válogatott, csütörtökön Észak-Írországban játszunk, úgyhogy nekem most van elég bajom azzal, hogy erre a mérkőzésre gondoljak.”

 

Gera Zoltánnak aztán az avatómérkőzés után három nappal, jövő hétfőn is jelenése lesz a Puskás Arénában. Az U21-es válogatott Ausztriát fogadja felkészülési mérkőzésen a vadonatúj stadionban. „Mindenki szeretne a stadionban játszani, ez egy óriási élmény lesz, de tényleg, először az északírekre kell koncentrálni, mert most már el kell kezdenünk nyerni. Utána tudunk majd beszélni az osztrák meccsről is” – mondta a Sport24-nek Banó-Szabó Bence.

 

Banó-Szabó a Honvéd játékosa, de nem hemzsegnek az első osztályú labdarúgók Gera Zoltán keretében, aminek érthetően nem örül a szövetségi kapitány. „Nem egyszerű a helyzet, elég kevés magyar futballista játszik az első osztályban Magyarországon, szerintem azért játszhatna sokkal több is. De ez van, ezt meg kell oldani. A másik dolog, hogy akik külföldön vannak, kevesebbszer jutnak játéklehetőséghez.”

Legfrissebb híreink