Gareth Bale is csak ember – megszólalt a Puskás Akadémia védője

Rossi és Dzsudzsák is szenvedélyes beszédet tartott.

Forrás: MLSZ

Kemény feladat jutott az elmúlt napokban Nagy Zsolt számára. A sérülések miatt a Puskás Akadémia bal oldali védője bekerült Marco Rossi keretébe. Uruguay ellen csereként kapott bizonyítási lehetőséget, és a kapitány szerint olyan teljesítménnyel rukkolt elő, hogy (ahogyan egyébként előre tervezte is) Wales ellen a kezdőcsapatban szavazott neki bizalmat.

A keddi selejtezőn nem volt könnyű dolga, hiszen Gareth Bale semlegesítése volt az elsődleges feladata. Bale az első hazai találatnál gólpasszt adott, de mint Osztályozónaplónkban is írtuk, az ő semlegesítése a világ legjobb védőinek is sokszor megoldhatatlan feladat. Naggyal egyébként az volt a legnagyobb gond, hogy sok labdát eladott.

A Puskás Akadémia honlapja hazaérkezése után beszélgetett a védővel:

„Nagyon izgultál Cardiffban, amikor egy ilyen nagy téttel bíró találkozón futottál ki először kezdőként válogatottban?
Édesanyám is azt mondta, hogy feszültnek tűntem. Pedig nem a feszültség dolgozott bennem, hanem a motiváció. A szövetségi kapitány és a csapatkapitány is szenvedélyes beszédet tartott a mérkőzés előtt a céljainkról. Még ez munkálkodott bennem, amikor kivonultunk a gyepre, s persze nagyon boldog voltam, hogy a kezdőcsapat tagja vagyok.

Ahogy elindult az összecsapás már nem tűntél megilletődöttnek, sőt Gareth Bale-t sem kímélted.  Milyen volt ellene futballozni?
Ő is csak emberből van, de való igaz, fantasztikus labdarúgó. Nagy élmény volt ellene játszani, próbáltam a gyorsaságát és a dinamizmusát kompenzálni azzal, hogy mindig a közelében helyezkedtem – egyébként ezt is kérte tőlem a szövetségi kapitány. Nyilván nem lesz meglepő, amit mondok: nagyon nehéz dolgom volt vele.

Bár Wales esélyesebb volt, azért nagy lehetőséget szalasztottunk el…
Ez a meccs döntött a selejtezősorozat végén, de már hamarabb bebiztosíthattuk volna a helyünket a kontinenstornán, ha a korábbi találkozókon több pontot szerzünk. Erre pedig volt esélyünk. Márciusban még lesz egy utolsó utáni lehetőségünk, azzal élni kell.

Mit mondott neked Marco Rossi a meccs után?
Nem beszéltem a szövetségi kapitánnyal az összecsapást követően, de a stábtagoktól, például Gera Zoltántól pozitív visszajelzést kaptam. Az előrejátékban vártak volna többet az együttestől, ez az, ami nem valósult meg. Egyébként elárulhatom: nagyon megkedveltem Marco Rossit a válogatottnál eltöltött héten. Olyan volt, mintha az édesapám lenne, segített mindenben, miatta is sikerült könnyedén beilleszkednem a csapatba.

Hogy látod a válogatottbeli jövődet, fogsz még szerepet kapni a nemzeti együttesnél?
Bízom benne, hogy még pályára lépek címeres mezben. Sok mindben kell még fejlődnöm taktikailag és technikailag, de azon leszek minden erőmmel, hogy újra a hazámat képviselhessem.

Legfrissebb híreink