Gálázott a Vidi: magasra tett lécről beszélt Nikolics

A szurkolókra is kitért a gólvágó. 

Forrás: molfehervarfc/facebook

Mint beszámolunk róla, szerda este Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, a MOL Fehérvár FC hazai pályán (és még nézők előtt) 5-0-ra kiütötte a Zalaegerszeget, és annak ellenére, hogy az első meccsen 2-0-s vereséget szenvedett, a Vidi készülhet a Mezőkövesd elleni elődöntőre.
A székesfehérváriak már a 29. percben továbbjutásra álltak, hiszen ekkora már Hodzic, Bamgboye és Houri is betalált a hazai csapatban, és a szünetre, az első mérkőzés eredményétől függetlenül is megnyugtató előnnyel vonultak Fioláék. De a második játékrészben sem állt le a Vidi, és a 62. percben Hodzic második találatát szerezte, illetve a 90. percben Nikolics állította be a végeredményt.

 

Magyar Kupa-sorsolás: lesz fővárosi csapat a döntőben - NB1.hu

Forrás: Kisorsolták a Magyar Kupa elődöntőjének a párosításait, biztosan lesz budapesti csapat a döntőben. Az NB II-es MTK hazai pályán kezd a Honvéd ellen, míg szintén otthon kezd a Mezőkövesd a Videoton ellenében. A mérkőzések oda-visszavágós rendszerben zajlanak, amennyiben hosszabbításra kerülne sor a második meccs végén, akkor kétszer 15 perces játékrészek követik majd egymást és ha szükséges, akkor tizenegyesekkel születik meg a végső döntés.

 

A kupatalálkozó után a fehérvári gárdához visszatérő Nikolics Nemanja klubjának értékelte a piros-kékek teljesítményét. A magyar válogatott támadó visszatérése óta az NB I-ben már két találatott szerzett régi-új csapata színeiben, és szerda este a kupában is betalált.

"Az öt-nulla miatt az gondolhatják az emberek, hogy ez sima volt, de ebbe is nagyon sok melót bele kellett tenni. Természetesen, nem jó úgy kezdeni egy mérkőzést, hogy mínusz két góllal állsz összetettben, de mindenféleképpen ki akartuk javítani az első meccsen történt hibákat, és bebizonyítani hogy az csak egy rossz nap volt. Van annyi minőség és kvalitás ebben a csapatban, hogy igenis kilencven perc alatt is tud három gólt is lőni. Átbeszéltük a dolgokat az első meccs után, sokat videóztunk, és nyugodt volt a hangulat az öltözőben. Jól jött a Puskás Akadémia elleni bajnoki, amikor is egy félidő alatt tudtunk négy gólt is lőni, ez segített, hogy elhiggyük, hogy, ha negyven perc alatt tudunk négyet rúgni, akkor miért ne tudnánk hármat kilencven perc alatt, ez önbizalmat adott. Több jó dolog történt a mai mérkőzésen, a reakciónk az első meccsen történtekre, illetve a csapat hozzáállása is megfelelő volt. Annak ellenére, hogy az első félidőben rúgtunk hármat, nem álltunk le, folyamatosan letámadtuk az ellenfelet, látszott hogy még gólokat akarunk szerezni.

Magabiztosan játszottunk, nagyon jó formában a csapat, ezt kell megőrizni, most igazán magasra tettük a lécet. Ezt kell tartanunk, persze nem lehet minden meccsen négy-öt gólt szerezni, de tudunk ilyen szinten is magabiztosan játszani, és ha ezt a fajta harcot folytatjuk, ha sokat futunk és ilyen sok párharcot nyerünk meg, nem kell félnünk senkitől! Számomra nagyon fontos, hogy ne csak mérkőzéseket nyerjünk, hanem a nézők úgy menejenek haza, hogy büszkék lehessenek a csapatra, élvezzék a csapat játékát. Nagyon sok játékos szerzi a gólokat, és nem csak egy-két játékos teljesítményétől függ a csapat eredményessége, ez pedig nagyon fontos a mai fociban" - nyilatkozta a magyar válogatott játékos. 

A MOL Fehérvár FC szombaton a tavasszal remeklő Diósgyőrt fogadja, Nikolicsék a Ferencváros zalaegerszegi pontvesztése után, egy pontra közelítették meg a címvédőt, de a zöld-fehérek két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Legfrissebb híreink