Futsal: Háromgólos előnyt szereztek az olaszok

Miskolc - Az első félidő egyenlő erők küzdelmét hozta.

Forrás: mlsz.hu

A magyar futsalválogatott sokáig döntetlenre állt az olaszok elleni vb-selejtező play off mérkőzésen, de a második félidőben felülkerekedtek a vendégek.

 

A világbajnoki selejtező play off párharc első összecsapását a miskolci Generali Arénában rendezték meg, ahol telt ház előtt léptek pályára a csapatok. Válogatottunknak sikerült meglepnie a világ legjobbjai között számon tartott olaszokat, az első félidő egyenlő erők küzdelmét hozta, itt is, ott is adódtak helyzetek, melyek közül egyik sem lett gól.

 

A második játékrészben fölénybe kerültek a vendégek, a 22. percben Dróth Zoltánnak még sikerült a gólvonalról felszabadítania, egy perccel később azonban, egy szöglet után Alex Merlim megszerezte a vezetést az olasz válogatottnak (0-1). A 24. percben megduplázták az előnyüket a vendégek, egy nagy kapuskidobás után Fortino csúsztatott bele a labdába (legalábbis csak így lehetett érvényes a találat, a visszajátszások azonban azt mutatták, hogy nem ért bele a mezőnyjátékos a labdába). A gól mindenesetre érvényes volt (0-2). A folytatásban támadásban átálltunk öt a négy elleni játékra, de nem sikerült bevennünk az olasz kaput, a vendégek ezzel szemben újabb gólt szereztek a 34. percben, Merlim egy csel után lőtt a hálóba (0-3). A hajrában adódtak lehetőségeink a szépítésre, de ezek kimaradtak, így az olasz válogatott háromgólos előnyben várja a visszavágót.

 

 

Magyarország-Olaszország 0-3

Magyarország: Tóth Gyula – Komáromi Péter, Németh Péter, Horváth Norbert, Dróth Zoltán

Cserék: Matkovics Gábor, Dávid Richárd, Klacsák Bence, Öreglaki Norbert, Trancsényi János, Harnisch Ákos, Hosszú Ádám, Gál István

Legfrissebb híreink