Futballünnep munkaidőben – így esett ki a megyei I. osztályú csapat a Magyar Kupából

Annál azért finomabb lett, mint az edzőjük gondolta.

Forrás: ZTE FC/Facebook

Szarvasi FC 1905 – ZTE FC 0-2 (0-2) (nyolcaddöntőbe jutásért)
Szarvas, 1000 néző. Jv.: Nazsa (Bornemissza, Garai).
Szarvasi FC:
Krnács – Vozár, Szikora, Bakró, – Medvegy, Szikora – Bozsó, Styecz, Kriska – Farkas J. Vezetőedző: ifj. Somogyi János.
ZTE FC: Szemerédi – Sebestyén, Devecseri, Szépe, Gergényi – Kiss M., Golodiuk – Barczi (Babati, 46.), Grumic (Hegedüs O., 83.), Hudák – Ikoba. Vezetőedző: Dr. Dobos Barna.
Gólszerzők: Szépe (15.), Ikoba (42.). 

Kiesett a Magyar Kupából az egyetlen megyei I. osztályú csapat, a Szarvas, miután hazai pályán 2-0-ra kikapott az ZTE-től.

Mint jeleztük, a találkozó előtt Ifj. Somogyi János, a hazaiak szakvezetője attól tartott, akár 6-8 gólos vereséget is szenvedhetnek:

 

„A bajnokság után három nap pihenőt kaptak a srácok, hogy azután négy edzéssel hangolódjanak a szerdai ütközetre. Nem lenne kifizetődő, ha az általunk kedvelt támadófocit játszanánk. Ha nagyon motivált lesz az ellenfél, akkor hat-nyolc gól különbség is lehet a két csapat között. A pálya talaja mindenesetre nem nekik kedvez majd. Ha részünkről minden összejön, akkor szoros mérkőzést játszhatunk a zalaiakkal. Ha ez nem sikerül, akkor sem leszünk összetörve, hiszen mégis csak eljutottunk idáig és jövő tavasszal ismét Amatőr Kupa-döntőt játszhatunk. Mindent meg fogunk majd tenni, hogy jól szórakozzanak a nézők.”

 

Ám végül nem lett nagy a különbség. Ebben szerepet játszhatott az, amit az nb1.hu vetett fel még tegnap, hogy a zalaiak a hétvégén az utolsó Kaposvárt fogadják a bajnokságban, és mivel kieső helyen állnak, régen nyertek, kiemelten fontos számukra az a találkozó. Ezért a mai megmérettetésen, a ZTE honlapjának a jelentése szerint „Demjén, Bedi, Bobál Gergely, Bobál Dávid, Stieber, Radó, Bolla, Mitrovic és Kocsis nélkül léptünk pályára. Ott volt viszont a kezdőben a hosszabb ideje izomsérüléssel küzdő Barczi Dávid, aki ma tért vissza a pályára.”

A mérkőzésre egyébként megtelt a szarvasi sporttelep, ezer néző szurkolt a 90 perc során végig a hazaiaknak.

A 15. percben Kiss Máté szöglete után Szépe János szerzett előnyt, 0-1, majd a szünet előtt Ikoba kapott labdát és egy esernyőcsel után lőtt a kapuba, 0-2. Előtte viszont majdnem egyenlítettek a hazaiak.

Barczi egy félidőt játszott, Babati váltotta, a folytatásban fölényben voltak a zalaiak, ám újabb gól már nem volt a mérkőzésen.

A ZTE megérdemelten jutott a legjobb 16 közé, ám a Szarvas és a közönsége is minden elismerést megérdemel.

 

Futballünnepé tettek egy szürke, barátságtalan hangulatú téli napot munkaidőben!

 

További híreink, beszámolóink, reakcióink a Magyar Kupa-meccsekről erre a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink