Futács Márkó odaszúrt az NB I-es kluboknak

Pályafutása legrosszabb pillanatát is elmondta.

Forrás: nkolimpija.si

Korábban az nb1.hu-n is jeleztük, hogy Futács Márkó a szlovén Olimpija Ljubljana csapatában folytatja a pályafutását. 

A magyar válogatottban korábban 3 mérkőzésen szereplő csatár a nogomania.com-nak nyilatkozott, ezt szemlézte az nso.hu.

Futács a beszélgetés során kicsit odaszúrt az NB I-es kluboknak, hiszen szerinte hazánkban a légiósokat jobban tisztelik, mint a magyar játékosokat:

"Sokszor válaszoltam már erre a kérdésre. Nem tudom, miért nem fejlesztettük tovább a sikerekben gazdag örökségünket. Azt mondanám, hogy ez mentalitás kérdése. Több klub küzd az aranyéremért. A bajnokság színvonala nő, gyönyörűek a stadionok és van pénzük a kluboknak. Jó külföldi játékosok szerződnek Magyarországra. Mindazonáltal én sohasem játszottam otthon huzamosabb időn keresztül. A karrieremet külföldön építettem fel, és másképp is gondolkozom. Nem tetszik, hogy a légiósokat jobban tisztelik Magyarországon, mint a hazai játékosokat" - idézi Futács Márkót az nso.hu.

A rutinos játékos elmondta, pályafutása legrosszabb pillanata az volt, amikor a 2018 áprilisában még a Hajduk Split játékosaként a spliti szurkolók megtámadták csapattársát, Ahmed Szaidot az utcán. Szaidot Futács és pár csapattársa próbálta megvédeni. A magyar futballista is kapott egy rúgást a dulakodás során, amelynek következtében a napszemüvege felsértette a bőrt az orrán.

"Pályafutásom legszörnyűbb pillanata volt. Borzalmas nap volt, nem szabadott volna megtörténnie. Távoznom kellett, nem csupán magam, hanem a családom miatt is. A szurkolók sokat jelentettek nekem, és én is nekik, így ez az eset különösen sokkoló volt. Minden megváltozott a klubnál, Branco (a sportigazgató - a szerk.) távozott, az edzővel való kapcsolatom pedig elhidegült" - mutatott rá Futács. 

Legfrissebb híreink