Futács feljelentette a török klubját, több NB I-es csapat hazahozná

Mersin – A Fradi nincs az érdeklődők között, legalábbis egyelőre.

Forrás: dvtk.eu

Futács Márkónak legalább féléves fizetéssel tartozik török klubja, a Mersin Idman Yurdu, amelyet ezért fel is jelentett a FIFA-nál. A csatárnak a nyáron amúgy is lejárna a szerződése, így biztosan távozik. Magyarországról már több klub is kereste – értesült az nso.hu.

 

A lap úgy tudja, hogy a csaknem egy éve csatárt kereső Videoton, valamint a DVTK is megkereste már a 26 éves Futács Márkót, aki két éve éppen Diósgyőrből igazolt át a török élvonalba akkor feljutó Mersin Idman Yurduhoz.

 

A háromszoros válogatott csatár a török élvonalban két szezon alatt harminc meccsen négy gólt szerzett, mielőtt a tavaly ősszel kereszt-szalagszakadást szenvedett. Azóta nem játszott, s klubja időközben szerződést szegett, ugyanis nagyjából fél éve nem utalja Futács fizetését, akinek a nyáron lejár a megállapodása Törökországban.

 

„Valóban tartozik Futács Márkónak a török klub, amiért a FIFA-hoz fordultunk – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a futballista menedzsere, Filipovics Vladan. – A sérüléséből már teljesen felépült, itthon van, Magyarországon, és már nem is tér vissza Törökországba. Az NB I-ből két-három csapat már jelezte érdeklődését, de konkrétumokról nem tudok beszámolni. A külföldi folytatást sem zárjuk ki, de az a legfontosabb, hogy Márkó olyan csapatban folytathassa a pályafutását, amelyben állandó lehetőségre számíthat, újra formába lendülhet.”

 

A játékosügynök csapatneveket nem említett, bár azt elmondta, hogy a csatár korábbi egyesülete, az FTC nincs az érdeklődők között.

 

Legalábbis egyelőre – tehetjük hozzá, ugyanis a Fradi is csatárt keres Böde Dániel mellé, és információink szerint házon belül már szóba került Futács neve is a lehetséges kiszemeltek között. Más kérdés, hogy a télen például Korcsmár Zsoltért éppen korábbi keresztszalag-szakadása miatt nem tett ajánlatot a klub. A sérülés Futács esetében is akadályt jelenthet a Fradi számára – annak ellenére, hogy a csatár már felépült –, még ha a zöld-fehérek előszeretettel is igazolnak külföldről hazatérő futballistákat (Lovrencsics Gergő lehet a következő a sorban), főképp ha kötődnek is valamilyen szempontból a klubhoz, játszottak már a Fradiban.   

Legfrissebb híreink