Füst, tömegjelenet, bronzérem – interjú a Derbi újpesti gólszerzőjével

Egyenlítés után valaki elterült a pályán.

Forrás: Újpest FC

Nagy Dániel 39. percben szerzett egyenlítőgólja csupán átmeneti örömet szerzett az Újpest szurkolóinak, hiszen Davide Lanzafame vitatott góljával később megszerezte a győzelmet a 2-1-re nyerő Ferencváros a szombat este lejátszott derbin. Az nb1.hu kérdésére válaszoló Nagy Dánielt nem zavarta a pályát gyakran beborító füst, a játékos a vereség ellenére is úgy gondolja, hogy csapata odaérhet még a harmadik helyre.
 
Ismét szoros eredménnyel végződött a derbi, ám pontot ezúttal sem szerzett az Újpest.
Voltak mindkét oldalon helyzetek, frusztráció, érzelmek, a mi szempontunkból a végeredményt leszámítva rendben volt ez így. Úgy gondolom, hogy egy jó Derbit láthattak a nézők.
 

Talán az első félidőben közelebb állt ahhoz az Újpest, hogy újabb gólt szerezzen.
Igen, a gólom után sikerült egy kicsit könnyebben helyzeteket kialakítanunk, ám azokkal sajnos nem tudtunk élni. A második félidő elején aztán kaptunk egy gólt, úgy hallottam, les volt, ez szomorú. Hátrányban bedobtunk mindent, ezért a Fradinak nagyobb területei nyíltak, ismét könnyebben tudott helyzeteket kialakítani, ám ennek ellenére is voltak még helyzeteink. Szerintem megtettünk mindent.
 
A gólja után – és később is – volt egy kis tömegjelenet a pályán, emlékszik ezekre a szituációkra?
Az egyenlítés után valaki elterült a pályán, ebből alakult ki a tömegjelenet, de pontosan nem emlékszem. Éppen a Fradi-tábor előtt voltunk, egy derbin előfordul az ilyen.
 

null

null

A szurkolók rengeteg görögtüzet használtak, a második félidőben állt is a játék a pályát beborító füst miatt. A pályán lévőket mennyire zavarta, korlátozta ez?
Engem személy szerint nem zavart, nem ez volt az első eset, hogy füstben voltunk a pályán. Nem vagyok hozzászokva, de nem is gátolt semmiben.
 
Ha a derbi után mérleget vonunk, elmondható, hogy folytatódott az Újpest negatív sorozata, ám mivel kikapott a Debrecen, továbbra is nyílt a bronzéremért zajló verseny.
Felfoghatjuk így is, de fontos lett volna legalább egy pontot szereznünk, hiszen bár azonos pontszámmal állunk, a Debrecennek eggyel több győzelme van. Ennek ellenére úgy érzem, hogy még mindig a kezünkben van a dolog, a hátralévő fordulókban még elérhetjük a célunkat. Kell, hogy hibázzon a Debrecen, de ha megteszi, mi ott leszünk és lecsapunk.
 
Hatos Szabolcs
 

Legfrissebb híreink