Fúrják-e Dárdait Berlinben - magyar edző válaszolt

Sajtóértesülések szerint veszélyben van Dárdai állása.

Forrás:

Ahogy arról mi is írtunk, a sajtóban napvilágot láttak olyan információk, mely szerint Dárdai Pált nem marasztalnák az idény végét követően a Herthánál, hiszen a magyar szakvezető csapata jó őszt követően rendszerint visszaesik az idény második felében, és ez idén sincs másképpen.  Az utóbbi időszakban ismét kerülik a csapatot a sikerek, elmúlt négy meccsén is vereséget szenvedett a gárda, ráadásul köztük volt egy igen súlyos, 5-0-s kiütés is, melyet Gulácsi Péterék mértek a Herthára.
 
A Bors az ügy kapcsán megszólaltatta Petry Zsoltot, a csapat kapusedzője, és megerősítette, hogy volt némi vita a magyar vezetőedző és Michael Preetz sportigazgató között, de túlzás azt állítani, hogy megromlott a viszonyuk. 
 
Arra is kitért Petry, hogy a váratlan sérülések, formahanyatlások jelentkeztek a játékosoknál, és korábbi reményeik, céljuk, hogy az 5-6. hely egyikét elcsípik, nem reálisak, emiatt eredhettek a nézt eltérések. A korábbi szereplés magasra tette a mércét, de a kapusedző úgy érzi az volt a bravúr, ahonnan most nehéz visszatérni a realitás talajára. Emellett azt kifejezetten hangsúlyozta, az edző jóba van játékosaival, azok nem fúrják. Előfordul néha, hogy duzzog valaki, mert nem kerül a csapatba, de ez máshol is megesik.
 
– Ettől az állománytól tartósan nem lehet többet várni. Amikor Pali idekerült edzőnek, stabilizálta az együttest. Sokszor játszottunk közönségszórakoztató meccseket, olyanokat, amelyekre még az itteni szakemberek is csak bólintottak – fejtegette tovább a szakember. – Ám nálunk – néhányukat leszámítva – nincsenek sok-sok eurómilliós futballisták. Csak érzékeltetésül: a másodosztályban szereplő és valószínűleg feljutó Köln a napokban vett meg 17 millióért egy játékost. Mi megközelítőleg sem tudunk hasonló kaliberű labdarúgót venni. Néhány fogadóiroda alig fizet arra, hogy a Bundesligában Dárdaitól válnak meg legközelebb. Csúnya dolog a munkáját nagy-nagy alázattal végző emberrel szemben ilyen bulvárhíreket piacra dobni.
 
Végül azt is hozzátette, bárhol megtörténhet, hogy megköszönjék az ember munkáját, hiszen csak az eredmények számítanak, de reméli még sok szép pillanatban lesz részük együtt a Herthánál. 
 

Legfrissebb híreink