Furcsa és nagy dicséretet kapott edzőjétől Szalai Ádám

Nem épp a gólszerzési mutatói miatt, de...

Forrás: kicker.de

21 forduló alatt mindössze 1 gólt szerzett a Bundesligában Szalai Ádám, ám kétségkívül fontos láncszeme a Mainz együttesének. A csapat a hétvégén nagyon fontos és szép győzelmet aratott a gyengélkedő Hertha otthonában, mindhárom gólt a magyar támadó ékpárjaként kezdő Quaison szerezte.

A kezdőként 81 percet hasznosan játszó Szalai kezdőbe jelölését annak tükrében nem értették a mainzi drukkerek, hogy a francia Jean-Philippe Mateta csupán a kispadon kapott helyet. Achim Beierlorzer vezetőedző megmagyarázta az okot, egyben nagy dicséretet is adott a 10,66 kilométert futó magyarnak.

Beierlorzer erklärt die Stürmerwahl

 

"Ádám csatárként kiválóan védekezik, alaposan kiveszi a részét. Jean-Philippe sokat tanulhat tőle" - mondta a tréner, majd hozzátette, Szalai Quaisonnal és Öztunalival kiváló hármast alkotott a fővárosiak ellen.

 

Más kérdés, hogy a taktika változása miatt a Schalke ellen vélhetően nem kezd majd a 32 éves magyar. Sallai Roland egyébként nem játszott a Freiburgban, míg korábban már beszámoltunk arról, hogy a sérült Willi Orbánt mellőző RB Leipzig kapujában Gulácsi Péter kivédte a Bayern játékosainak szemét.

Bayern-Leipzig: Gulácsi olyat tett, amit még ebben a szezonban senki - reakciók - NB1.hu

 

A Mainz 21 ponttal jelenleg 15. helyen áll a 18 csapatos német bajnokságban.

Legfrissebb híreink