nb1.hu

FTC: több játékosért is érkezett ajánlat – Hajnal Tamás reakciója

Elárulta, hogyan élték meg a BL-kiesést.

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója adott interjút az M1-nek – ezt idézte az M4 Sport.

Többek között elárulta azt is, hogyan élték meg a BL-kiesést.

„Természetesen továbbra is fáj a BL-búcsú, az egy csalódás volt. Nagy vágyunk volt, hogy újra a Bajnokok Ligájában szerepelhessünk, de pont ez a labdarúgásnak a szépsége, nagyon gyorsan jön a következő feladat. Ez a nagy kihívás is ilyenkor, hogy a játékosok fejben milyen gyorsan tudják feldolgozni és az új feladatokra koncentrálni. Egészen novemberig sorozatban jönnek a találkozók, nagyon nehéz az edzéseken hibákat korrigálni, emiatt kiemelten fontos, hogy a játékosok mentálisan a lehető legjobb állapotban legyenek, és az ilyen kudarcokból is gyorsan fel tudjunk állni. Óriási kihívás BL-főtáblára kerülni, főleg nyár elején indulva, amikor még a bajnokság el sem kezdődött, néhány riválisunk ilyenkor már ritmusba jön. Ezt tudjuk, az elmúlt években szereztünk némi tapasztalatot, de ez minden csapat számára nehézség, nincs is olyan együttes, amely rendszeresen meg tudná ezt oldani. Az, hogy ez összejöjjön, tényleg fantasztikus teljesítményre van szükség, illetve szerencsére és megfelelő sorsolásra. Most ez nem sikerült, de nagy célunk, hogy ott legyünk az Európa-liga csoportkörében.”

Kiemelte: nem szabad olyan célokat kitűzni maguk elé, melyek elérése kis túlzással lehetetlen lenne.

„A nagy elvárásokkal nincs probléma, a szurkolók ilyenek és mi is a legnagyobb célokat tűzzük ki magunk elé, de nem szabad elfelejteni, hogy az elért sikereket értékelni tudjuk és meg tudjuk ünnepelni – úgy gondolom, a Ferencváros és a magyar válogatott is olyan diadalokat tudhat maga mögött az elmúlt évekből, amik a magyar futballt olyan polcra helyezték vissza, ahol igenis újra számításba vesznek minket. Tudjuk, még hosszú az út ahhoz, hogy állandó elvárás lehessen az, hogy ilyen csapatok ellen rendre nyerni tudjunk. Azon dolgozunk, hogy amikor nem is mi vagyunk az esélyesek, akkor is fel tudjuk borítani a papírformát. Ám nem szabad olyan célokat kitűzni magunk elé, amiknek az elérése csak nagyon különleges körülmények között elérhető, mert az rossz hangulatot fog eredményezni.”

A Shamrock elleni Európa-liga-párharcról is nyilatkozott:

„Tudjuk, mi vagyunk ennek a párharcnak a favoritjai, nagyon fontos lesz, hogy ezt mentálisan fel tudjuk dolgozni. A két meccsen nem is lehet más a célunk, minthogy bejussunk az Európa-liga csoportkörébe, szóval ebben a helyzetben fel kell vállalnunk ezt. Azt is tudjuk, hogy kellemetlen, brit stílust képviselő, fizikális futballt képvisel a Shamrock Rovers, erre készülnünk kell, nem belemenni a stílusukba, hanem a mi képességeinket kihasználva kell bejutnunk az El csoportkörébe.”

Az átigazolások terén várhatók még változások.

"Mindig célunk, hogy a keret minél hamarabb kész legyen, s utána már csak kisebb változtatásokat kelljen eszközölni, ezt nagyrészt idén is meg tudtuk valósítani, vannak azonban még olyan dolgok a háttérben, amik bizonyos változtatásokra kényszeríthetnek minket, ez a következő két hétben izgalmas periódus lesz erre vonatkozóan. Ez egyénileg értendő, hiszen a futballistáink felé az elmúlt években megnőtt az érdeklődés, akadnak, akikért jelenleg is vannak ajánlataink, meglátjuk, ezek módosításokra késztetnek-e minket. Vannak pletykák, amiknek van valóságalapjuk, akadnak, amiknek nincsen, ezekbe most nem szeretnék mélyebben belemenni.”

Kapcsolódó hírek