FTC: Thomas Doll neve vonzó a játékosoknak – Orosz Pál

Budapest – Itthon minden megvan, most már nemzetközi szinten kell bizonyítanunk – mondta a Fradi vezérigazgatója.

Forrás: fradi.hu

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt Thomas Doll szerződéshosszabbításáról, a klub céljairól és az igazolásokról. Az is szóba került, hogy a BL-sorsoláson még úgy volt, ha kizárják a Skenderbeut, továbbjut a Ferencváros, szerdán e-mailben mégis azt a tájékoztatást kapták, hogy játszaniuk kell a BL második selejtezőkörében a Partizani Tirana ellen.

 

 „Amikor láttuk, hogy a Skenderbeut kaptuk, mondták is, hogy július hatodikán dől el, hogy játszhatunk-e velük, vagy nem. Egyből odamentünk a sorsolás után Michael Heselschwerdthez, az UEFA klubversenyekért felelős vezetőjéhez, és megkérdeztük, mi a helyzet ilyenkor. Ő azt mondta, abban az esetben, ha helybenhagyják ezt az eltiltást, amit hozott az UEFA, akkor mi egyből a harmadik körbe megyünk. Megtörtént a sorsolás, nincs az, hogy új csapatot kapunk” – nyilatkozta a Sport TV Mai helyzet című műsorában Orosz Pál, aki maga is ott volt a BL-selejtezők sorsolásán.

 

„Tegnapig vártuk, milyen döntést hoz a CAS, és addig úgy készültünk, hogy játszunk a Skenderbeuvel. Róluk nagyjából mindent tudott a szakmai stáb, amikor jött egy e-mail, amiben azt jelezték, hogy egy ilyen emergency panel hozott egy olyan döntést, hogy a Partizanival kell játszanunk. Meglepetten láttuk, és írtunk egy választ, hogy szeretnénk a hátterét tudni ennek a döntésnek. Erre kaptunk egy olyan választ, hogy ez egy belső információ, amit nem tudnak kiadni, egy linket küldtek, ami publikus számunkra. Innentől nincs mit tenni, készülünk a másik csapatra” – idézte fel a július hatodikán történteket. Az esélyekről is beszélt: Tekintettel arra, hogy nem egy annyira erős ellenfél ez a csapat, ezért reméljük, fel tudunk belőle készülni, de mindenképpen más lett volna, ha pont kétszer ennyi idő áll rendelkezésre, mint amennyi rendelkezésre áll. Csütörtök van, jövő szerdán már játszunk, és ebbe az utazásnak is benne kell lennie. Úgy vélem, ez egy elég érdekes és megkérdőjelezhető döntés volt az UEFA részéről, de nincs módunkban megfellebbezni. Természetesen le fogjuk játszani ezt a mérkőzést, és mindent megteszünk, hogy a pályán továbbjussunk.”

 

„Pont ma beszéltem Gera Zolival is, aki mondta, hogy ez eufórikus, semmihez nem hasonlítható élmény volt, ez továbbra is bennük van, és szerintem ez egy nagy pozitív löketet ad nekik és az egész magyar labdarúgásnak. Ne feledjük el, hogy itt a válogatott sikerei kapcsán micsoda fieszta volt az országban, nagyon ki volt éhezve mindenki a labdarúgás sikerére. Jó lenne ezt most továbbvinni a nemzetközi porondon klubcsapat szinten. Kimondott célunk, hogy szeretnénk csoportkörbe kerülni, természetesen BL-csoportkörbe, de ha ez nem sikerül, akkor jó lenne egy EL-csoportkör. A megfelelő lépéseket megtettük, az erősítések megtörténtek, és semmiképpen sem gyengült, sőt erősödött a keretünk. Azt majd meglátjuk, hogy ez nemzetközi szintem mire elég, de azt tudom mondani, mi mindent meg fogunk tenni, hogy odakerüljünk” – fogalmazott a nemzetközi kupákat érintő célokkal kapcsolatban.

 

„Magyarországon most már tényleg minden megvan, nemzetközi szinten kell bizonyítanunk. Egy nagy lépés az az lenne, ha bekerülnénk a BL csoportkörébe, mert ott akkora bónusz van már a bekerülésért, amit ha reinvesztál valaki, akkor egy újabb lépést lehet szakmailag is tenni. Amit ott bónuszként lehet kapni, az több, mint a mi éves költségvetésünk, úgy, hogy még nem rúgott labdába a csapat. Azért, ha ezt megfelelőképpen kezeli valaki, abból mindenféleképpen egy kategória lépést lehet tenni, ami záloga annak, hogy még egyet előre tudjunk lépni. Az kimondott célunk, hogy a Ferencváros belátható időn belül egy rendszeres EL-részvevő csoportkörös csapat legyen” – árulta el a tervekről a 2016-ban magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet is szerző FTC vezérigazgatója.

 

Thomas Doll szerződést hosszabbított, 2019-ig kötelezte el magát a zöld-fehérekhez, pedig sok megkeresése volt. „Amellett, hogy a meghosszabbított szerződése garancia, hogy tovább végzi ezt a munkát, azt se felejtsük el, hogy Thomas Doll neve, szakmai munkája és stábja azért vonzó a játékosok számára is, amikor igazolni szeretnénk. Egy játékos most már megnézi a menedzserével együtt amellett, hogy milyen anyagi feltételek közé megy, hogy milyenek az infrastrukturális és szakmai feltételek, milyen orvosi háttér van adott esetben egy csapatnál. Azt tudom mondani, hogy a Ferencvárosnál ez most már olyan szintű, ami pozitívan befolyásolja a játékosok döntését.”

 

 „Azt lássuk be, hogy a Ferencváros anyagi lehetőségei még nem olyanok, hogy az Eb-n szereplő külföldi játékosok közül igazoljon, de magyar játékost igazoltunk Lovrencsics Gergő személyében, külön örülök, hogy nagyon jó teljesítményt nyújtott a tornán, de nem csak ő, hanem az összes játékos, aki ott volt. A Ferencváros az Eb-n öt játékost adott a magyar válogatottba, egyet a szlovákba, és egyet a Copa Americán az ecuadoriba, nem tudom, hogy valaha volt-e ilyen a klub történetében, hogy hét játékost adjon világversenyekre egy nyáron. Ez nagy büszkeség számunkra” – mondta az Eb-n és Copa Americán szereplő játékosokról Orosz Pál.      

Legfrissebb híreink