FTC: szép kis summát kap a Seattle Sounders az új igazolás miatt

Madridban is téma a Ferencváros új szerzeménye.

Forrás:

Két nappal ezelőtt jelentette be a Ferencváros, hogy szerződtette Henry Wingót. A 25 éves, amerikai jobbhátvéd átigazolásáról a világ egyik legjobb és legfontosabb sportnapilapja, a madridi AS osztott meg újabb, igen érdekes információkat.

Rebrov elmondta, miért nem könnyű felkészülni a DVTK ellen - NB1.hu

 

Előtte még nem árt a visszaemlékezés, mert Wingo 2019 augusztusában a Seattle Sounderstől igazolt a norvég együtteshez, amelynél a szerződése 2021 decemberében járt volna le. Wingo az ősszel három BL-selejtező mérkőzésen játszott, valamint az Európa-liga csoportkörében ötször lépett pályára. A 2020-as norvég bajnokságban húsz találkozón szerepelt, összesen két gólt szerzett.

A védővel kapcsolatban az AS azt írja, hogy 1 millió dollárért lett az FTC játékosa, amiből 200 ezer dollárnak a Seattle Sounderhez kell kerülnie az előírások szerint, mivel az ottani akadémián kezdett. Megjegyezzük az ilyen megállapodásoknál az eladó klub, azaz a Molde köteles a visszafizetésre.

USMNT Henry Wingo is transferred to Ferencvaros TC

Before the January transfer window closes Molde and Ferencvaros TC reached a deal for the United States player Henry Wingo. Now the 25-year-old will join the Hungarian club on a nearly $1 million transfer fee and since he started his career with Seattle Sounders, the MLS side should receive close to $200,000.

A lap azt is írja, hogy Wingo lett a második legdrágább eligazolt játékos, az első helyen a 27 éves amerikai válogatott DeAndre Yedlin van, aki előbb a Tottenham, majd Newcastle játékosa lett.

Fradi-DVTK: a magabiztos és a vagány csatája - NB1.hu

 

Yedlin 2.6 millió euróért lett 2014-ben a Tottenham játékosa, jelenlegi értéke 5 millió euró.

Wingo jelenlegi piaci értékét 400 ezer euróra tippeli a Transfermarkt.

Az nb1.hu viszont úgy tudja, hogy a Ferencváros nem ennyit fizetett a játékosért, hanem bőven kevesebbet.

Legfrissebb híreink