FTC: Rebrov szerint akár több magyar csapat is csoportkörös lehet

Terjedelmes interjút adott a klubhonlapnak.

Forrás: fradi.hu

A Ferencváros kedden 3-0-s győzelmet aratott a Derbin az Újpest ellen, ezzel biztossá tette az újabb bajnoki címét. Szerhij Rebrov vezetőedző 2018 óta irányítja az FTC-t, azóta háromszor vezette aranyéremig a zöld-fehér gárdát az NB I-ben.

Az ukrán szakemberrel a fradi.hu készített egy terjedelmes interjút. Rebrov úgy érzi, hogy a magyar bajnokságban minden meccs egyformán kemény. Hozzátette, nem okozna neki meglepetést, ha egyre több honi csapat kerülne a csoportkörökbe a nemzetközi porondon. Egyébként Rebrov a BL-meccsek előtt megrendezett sajtótájékoztatókon többször utalt arra, hogy az igazi nemzetközi megmérettetés nem a selejtezőkkel, hanem a csoportkörrel kezdődik.

"Minden mérkőzés nehéz volt. Példaként megemlíteném a győztes derbit megelőző kisvárdai mérkőzésünket. Mindenki nagyon várta, készültünk rá, a szurkolók többsége talán arra számított, hogy könnyű dolgunk lesz – hát nem lett. Minden mérkőzés egyformán kemény a magyar bajnokságban.

 

Ahogy elnézem a riválisok fejlődését, nem volna meglepő, ha a következő években egyre több magyar együttes szerepelhetne a nemzetközi kupasorozatokban is" - fogalmazott Rebrov.

 

Az interjúból összegyűjtöttük a legérdekesebb kérdéseket és válaszokat:

"- Ebben az idényben is a Fradi dominált. Mit gondol, minek köszönhető a nagy különbség?

- Fontos volt, hogy minden poszton több azonos képességű futballista versengett a csapatba kerülésért. Ez a fajta konkurenciaharc jót tett a csapatnak, a labdarúgók kellően motiváltak voltak. Emellett a csapat az elmúlt években tökéletesen átvette a futballról alkotott filozófiámat, az új játékosok is gyorsan megértették és megtanulták, hogy mit várok el tőlük. Mindez remek egyensúlyt teremtett a csapaton belül.

- Mit érzett, amikor lefújták az Újpest elleni meccset? Örömöt, megkönnyebbülést?

- Örültem, sőt, nagyon örültem! Óriási boldogság volt, hogy a Fradi-szurkolók a mérkőzés előtt és után is támogatták a csapatot, az pedig külön büszkeség volt számomra, hogy a kilencedik, Újpest elleni mérkőzésemen nyolcadik alkalommal irányíthattam győztes csapatot. Ez nagyon jó eredmény, hiszen tudom, hogy a derbik a legfontosabb mérkőzések a drukkerek számára. Biztos vagyok benne, hogy a szezon végén mindenki örömmel gondol majd vissza arra, hogy a mostani idényben háromszor is győzni tudtunk az Újpest ellen.

- A Ferencváros történetének egyik legsikeresebb edzője lett az elmúlt években. Mit jelent ez önnek?

- Büszke vagyok, hogy itt dolgozhatok és boldog is, hogy ilyen eredményes időszakot élhetünk meg együtt. A szurkolók és a játékosok is megérdemlik ezeket a győzelmeket, különösen az idei szezonra igaz ez, amikor a mérkőzések többségét egymás nélkül kellett megvívnunk. A Ferencvárosnak vannak a legjobb szurkolói Magyarországon, ezért minket különösen hátrányosan érintett, hogy a vírushelyzet miatt üres stadionokban kellett játszanunk. A játékosoknak igenis sokat jelent, amikor érzik a szurkolók támogatását. Büszke vagyok, hogy részese lehetek a győzelmeknek és ennek a nagy klubnak.

- Játékosként 12 bajnoki címet nyert a csapataival, ami egészen magas szám. Edzőként ötnél tart. Meglehet itt is a 12?

- Számomra mindig az a legfontosabb cél, bárhol is dolgozzak éppen, hogy megnyerjem a bajnokságot, éppen ezért nagy öröm, hogy a Ferencvárosnál mindhárom idényemben sikerült a pontverseny élén zárni. Nem volt könnyű! Sokan csak azt látják, hogy mindhárom legutóbbi idényt nagy előnnyel nyertük meg, azt gondolhatják, hogy nem volt nehéz dolgunk, pedig az volt! Minden nap keményen kellett dolgozni azért, hogy sikeres legyen a Ferencváros."

A teljes interjú:

Exkluzív interjú Sergei Rebrovval

 

 

Legfrissebb híreink